Vinohrady slaví pětibodový víkend! Foto: Otakar Prášek Zuzana Macurová Vinohradům výrazně pomohla. Foto: Otakar Prášek
10. 11. 2016 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Vážím si, že jsem toho odehrála tolik, říká rekordmanka Macurová

 



V září odehrála svůj 307. zápas v základní části extraliga, čímž se dostala na první místo v historické tabulce. Teď bývalá kapitánka reprezentace Zuzana Macurová zažívá premiéru i na tradičním turnaji Prague Masters.

Rekord v počtu odehraných zápasů v základní části nejvyšší soutěže překonala v dresu Vinohrad. A symbolicky to bylo proti klubu, ve kterém dosáhla velkých úspěchů, tedy proti Vítkovicím. Pak ještě nastoupila do zápasu s Elite a má tak na kontě úctyhodných 308 startů. „Je to hezké číslo. Člověk si to opravdu začne uvědomovat až s odstupem času, že těch zápasů bylo hodně a že se to zase jen tak někomu nepovede. Proto si vážím, že jsem toho odehrála tak moc,“ říká ke svému prvenství v počtu zápasů.

Nyní si odbývá premiérovou účast na Prague Masters. Hájí barvy týmu Elite Elements, ve kterém nastupuje po boku dalších spoluhráček z Vinohrad. „Už loni jsme se s Ivčou Hyršlovou bavily, že bychom tento turnaj chtěly zkusit, jelikož nás, kterým bylo 30, je více. Mně to i zrovna náhodou vyšlo pracovně, že jsem si nemusela brát volno,“ dodává ke své účasti na turnaji zkušená útočnice.

Zuzana Macurová při trestném střílení. Foto: Pavel Doubek

Zuzana Macurová při trestném střílení. Foto: Pavel Doubek

V Elite Elements hraje například s Barborou Reichovou, Monikou Petřekovou, Danou Valáškovou nebo Ivanou Hyršlovou, se kterými ještě nedávno hrála za Vinohrady v nejvyšší soutěži. Teď už některé ze jmenovanných nastupují za rezervní týmy v nižších soutěžích. Na turnaji by však mohly dojít daleko. „O cílech jsme se vůbec nebavily, ale chceme si užít každý zápas, zlepšovat se a více se sehrávat, protože s některými holkami se teprve poznáváme. Na druhou stranu myslím, že máme na to postoupit docela daleko,“ odhaduje šance Macurová.

V nové sezoně má bývalá reprezentantka na kontě pouze dva zápasy. Více nestihla kvůli pracovnímu vytížení. „Určitě bych ještě chtěla do nějakého zápasu naskočit. Myslím, že holkám mám pořád co dát, ale je to složité. Kvůli práci nestíhám ani tréninky a nechci přijít na zápas jen tak bez tréninku,“ říká na rovinu.

Zuzana Macurová při své premiérové účasti na Prague Masters. Foto: Prague Masters

Zuzana Macurová při své premiérové účasti na Prague Masters. Foto: Prague Masters

Elite Elements v úvodním utkání proti soupeřkám z Norska dominovaly, následně remizovaly s výběrem Vítkovic. „Je to samozřejmě rozdíl oproti extralize, tempo je pomalejší. Měsíc jsem nedržela florbalku, takže ze začátku to trošku odskakovalo. Náš druhý zápas proti Vítkovicím měl docela kvalitu. Bylo vidět, že holky hrály extraligu a i teď hrají vysokou soutěž,“ zhodnotila první dva zápasy na turnaji.

„Letos mi Czech Open nevyšel, tak jsem ráda, že mi vyšlo aspoň tohle. Je super, že se zde potkají lidé, co spolu nebo proti sobě hráli už před nějakou dobou. Já tu potkávám spoustu holek, se kterými jsem hrála extraligu,“ chválí myšlenku turnaje populární „Pepka“, jak zní její přezdívka.

A uvidíme někdy Zuzanu Macurovou třeba i v roli trenérky na lavičce nějakého týmu? „Nejsem ten typ, co by uměl předávat zkušenosti. Nikdy jsem nebyla nějaký mluvní lídr. Já se snažila vždy jít příkladem na hřišti a přístupem k tréninku,“ přiznala, že se na lavičku moc nehrne. A zároveň uvedla, že jí lákají i jiné sporty. Ale nikdy neříkej nikdy…


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*