Markus Olkkonen. Foto: paakallo.fi Markus Olkkonen. Foto: paakallo.fi
10. 11. 2016 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

V Malans jsem prožil nejlepší roky, tvrdí finský útočník Markus Olkkonen

 



Už uplynula nějaká doba, co Markus Olkkonen válel ve švýcarském Malans po boku českého reprezentanta Martina Ostřanského. Teď hájí barvy SBS Kings, se kterými vyrazil i na Prague Masters.

Listopadového turnaje se účastní premiérově. „Ano, toto je má první účast na turnaji. Jinak hrajeme 2. divizi ve Finsku,“ představuje svůj celek Olkkonen.

Na hřišti bylo vidět, že to pořád v ruce má. „Ale jsme už staří kluci,“ dodává s úsměvem. Přesto by byl finský forvard rád, kdyby jeho tým na turnaji uspěl. „Samozřejmě chceme vyhrát,“ vytyčil pro sebe i své spoluhráče velký cíl.

V Praze už jednou vyhrál. V roce 2009 s SBS triumfoval v amatérské kategorii Czech Open. „Praha je mé oblíbené místo pro florbalové turnaje. A ve Finsku žádný takový turnaj podobného rozměru pro veterány nemáme,“ vysvětluje Olkkonen.

První duel Finové zvládli a porazili českou Litoliku 4:0. „Měli jsme dlouhou noc, takže jsme se do toho chvíli dostávali,“ přiznává a jeho spoluhráči, kteří rozhovoru naslouchají, neudrží smích.

Markus Olkkonen se ve švýcarském Malans potkal s českým útočníkem Martinem Ostřanským. „Na Martina si dobře pamatuji, byl to milý člověk. Vůbec angažmá ve Švýcarsku mohu pokládat za nejlepší roky v mém životě. Měli jsme velice dobrý tým, vyhráli jsme pohár a všichni lidé tam byli milí,“ zavzpomínal.

Na závěr zkusil odhadnout, kdo bude největším soupeřem Kings v cestě za triumfem. „Moc týmů tady neznám, takže nevím, koho mám označit za nejtěžšího soupeře. Možná noční život…“ uzavřel svou výpověď.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*