Runar Snellingen v dresu Sagene Legends. Foto: Pavel Růžička Runar Snellingen v dresu Sagene Legends. Foto: Pavel Růžička
12. 11. 2016 Turnaje (2) KOMENTÁŘŮ

Většinu gólů dávám freestylem, směje se norská legenda Snellingen

 



V roce 1994 navštívil Runar Snellingen se svou partou Prahu. Nyní se vrací na místo činu v dresu Sagene Legends. Norský rekordman je známý svými freestylovými akcemi, které už předvedl i na hřišti branického Hamru.

Před 22 lety zavítali „otcové“ norského florbalu z týmu Sagene IBK do Prahy. Klub byl založen už v roce 1992. Dnes se Snellingen a spol. do hlavního města České republiky vracejí. „Moje vzpomínky na naši te

Runar Snellingen oslavuje gól. Foto: Pavel Růžička

Runar Snellingen oslavuje gól. Foto: Pavel Růžička

hdejší účast jsou jenom dobré,“ řekla s úsměvem na tváři legenda norského florbalu.

Byl to právě on, kdo vytvořil rekord norské nejvyšší soutěže. Jeho 105 bodů z ročníku 2009/2010 ještě doposud nikdo nepřekonal. „Bylo to skvělé,“ okomentoval svou rekordní sezonu bývalý reprezentant norského národního celku.

V Praze se mu líbí. „Praha je krásné město a i turnaj je vynikající. Skvělé tři dny!“ hodnotí pobyt v Česku. „Navíc je velmi příjemné zase potkat všechny spoluhráče, kteří se mnou hráli už před nějakou dobou,“ dodal.

Velké cíle však norský tým nemá, přestože jeho výsledky jsou solidní. „Chceme si turnaj hlavně užít,“ říká klidně Snellingen. V zápase proti finským Probelli Ekr zaznamenal hattrick a předvedl i své freestylové umění, kterým je tak známý. „Většinu gólů dám tímto způsobem, protože moje střelba je žalostná,“ smál se norský forvard.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*