Hlásná vyzve ve finále lotyšskou Rigu. Foto: Pavel Růžička Hlásná vyzve ve finále lotyšskou Rigu. Foto: Pavel Růžička
12. 11. 2016 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Do finále Prague Masters jdou hned 4 české týmy

 



11. ročník Prague Masters jde do velkého finále. Semifinálové duely na branickém Hamru jsou dohrány a největší počet finálových účastníků je z domácí země!

Od 15 hodin vypukne boj o zlato v ženské kategorii. Vítkovice vyřadily finskou Lillvretu a v utkání o titul se střetnou s pražským celkem Elite Elements. Elite Elements v semifinále zdolaly Bohemians po velkém boji 4:2. Vítkovice táhne hráčka extraligové Olomouce Alice Pavlíková, která má sedm bodů. Stejný počet, ale méně branek má na kontě Sylva Gaidová. To Elite se může opřít o bývalé hráčky vinohradského A týmu Moniku Petřekovou nebo Barboru Reichovou. A opomenout nesmíme ani bývalou kapitánku reprezentace Zuzanu Macurovou.

O hodinu později bude následovat finále mladší mužské kategorie 35+. Boj o zlato slibuje atraktivní podívanou. Semifinálový duel totiž lépe zvládly Hlásná a lotyšská Riga. Hlásnou táhne svými výkony především Roman Petržela, který je s 12 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem svého družstva. Riga své soupeře doposud pořádně drtí. A má ve své sestavě i dva florbalisty, kteří nasbírali neuvěřitelných 17 bodů (Peteris Freimanis a Ainars Juskevics).

Letošní ročník Prague Masters vyvrcholí duelem od 17 hodin, ve kterém se o zlato v mužské kategorii 40+ střetnou brněnský Hattrick a švédský Lockerud. Švédové mají na soupisce i jednu váženou florbalovou osobnost. S číslem 8 za ně nastupuje kouč švédského národního týmu Jan-Erik Vaara. Hattrick prošel do finále až po nájezdech. S 15 body jej táhne David Krejčí, který za turnaj nastřílel úctyhodných 12 branek.

Semifinále ženské kategorie 30+

1. SC TEMPISH Vítkovice Selection – Lillvreta – even stronger and faster than ever 4:1
FBŠ Bohemians ženy B – Elite Elements Team 2:4

Semifinále mužské kategorie 35+

FBI Přírodní vany – Riga 2:5
Sparta 66 Masters – Hlásná 0:1

Semifinále mužské kategorie 40+

Divupe 2 – FBŠ Hattrick Brno 1:2 po náj.
IBK Lockerud Veterans – Umea City Veterans 5:3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*