Dušan Přívara hattrickem rozhodl o zlatu pro Hlásnou. Foto: Pavel Růžička Dušan Přívara hattrickem rozhodl o zlatu pro Hlásnou. Foto: Pavel Růžička
13. 11. 2016 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Zlato si z Prague Masters odvážejí dva české týmy a švédské legendy

 



11. ročník Prague Masters znovu překonal dřívější rekordy. Zúčastnilo se ho 73 týmů z 9 zemí. Mezi ženami se z výhry radovala parta vítkovických hráček, v mladší mužské kategorii triumfovala Hlásná, mezi staršími pak k titulu dokráčel tým plný švédských legend. Takové byly Prague Masters 2016!

Florbalistky Vítkovic se v základní skupině utkaly s Elite Elements a oba týmy se rozešly smírně po remíze 2:2. Stejné celky se pak probojovaly také do finále ženské kategorie. A bitva to byla napínavá. První gól duelu padl až ve 32. minutě. Vítkovice pak pojistily svůj triumf druhou trefou a finálový duel ovládly 2:0. Bývalé hráčky extraligového týmu se tak mohou radovat z již třetího zlata na Prague Masters. Nově složený tým Elite Elements v čele se Zuzanou Macurovou bere stříbro.

1. SC Vítkovice. Foto: Pavel Růžička

1. SC Vítkovice. Foto: Pavel Růžička

V mladší mužské kategorii už ve čtvrtfinále překvapivě vypadl finský celek SBS Kings, který měl ve své sestavě několik bývalých hráčů z elitních evropských soutěží. O jeho vyřazení se po nájezdech postarala lotyšská Riga. A právě Lotyši se propracovali pavoukem až do finále, ve kterém nastoupili proti skvěle hrající Hlásné. Hlásná v semifinálovém boji těsně porazila Spartu fotbalovým výsledkem 1:0. I finále bylo velmi vyrovnané. Jako první vedli Češi, pak utkání Riga otočila. Jenže Hlásná měla Dušana Přívaru. Hráč, který ještě stále nastupuje za Kladno v nejvyšší české soutěži, zkompletoval hattrick a rozhodl o titulu pro svůj tým.

Hlásná. Foto: Pavel Růžička

Hlásná. Foto: Pavel Růžička

I vyřazovací část starší mužské kategorie přinesla některá překvapení. Hattrick Brno si už v osmifinále poradil s P.CA Milada 5:2 a vyřadil tak ze hry tým, za který nastoupil také kouč české reprezentace Radim Cepek či trenér superligových Bohemians Michal Jedlička. Hattrick dokráčel až do boje o zlato, ve kterém vyzval Lockerud, celek švédských osobností. V jeho sestavě na beku hrál také lodivod švédského národního výběru Jan-Erik Vaara, jenž bude v pondělí nominovat hráče na mistrovství světa do Rigy. Finále vyhráli právě Švédové poměrem 4:2, Esa Karjalainen zaznamenal tři body, Vaara si připsal gól a asistenci.

IBK Lockerud. Foto: Pavel Růžička

IBK Lockerud. Foto: Pavel Růžička

Nejúspěšnější zemí na uplynulých Prague Masters byli domácí Češi. Na turnaji získali 2 zlaté, 2 stříbrné a 3 bronzové medaile. Druhou nejúspěšnější zemí v počtu medailí jsou Švédové. Ti nasbírali 1 zlatou a 2 bronzy. Třetím v pořadí je Lotyšsko se ziskem 1 stříbrné a 1 bronzové.

Mužská kategorie 35+

1. Hlásná (CZE)
2. Riga (LAT)
3. – 4. FBI Přírodní vany (CZE), Sparta 66 Masters (CZE)

Mužská kategorie 40+

1. IBK Lockerud Veterans (SWE)
2. FBŠ Hattrick Brno (CZE)
3. – 4. Divupe 2 (LAT), Umea City Veterans (SWE)

Ženská kategorie 30+

1. 1. SC TEMPISH Vítkovice (CZE)
2. Elite Elements Team (CZE)
3. – 4. FBŠ Bohemians Praha B (CZE), Lillvreta – even stronger and faster than ever (SWE)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*