Semifinálová bitva poháru mezi Vítkovicemi a Otrokovicemi nabídla pěknou přestřelku: Foto: 1. SC Vítkovice Semifinálová bitva poháru mezi Vítkovicemi a Otrokovicemi nabídla pěknou přestřelku: Foto: 1. SC Vítkovice
5. 1. 2017 Český pohár (1) KOMENTÁŘŮ

Stejné obsazení jako loni. Finále poháru si zahrají Vítkovice a Boleslav

 



Ve finále poháru se po roce opět potkají Vítkovice a Mladá Boleslav. Rozhodly o tom dnešní semifinálové výsledky. Zatímco Vítkovice musely otáčet nepříznivě se vyvíjející zápas proti Otrokovicím, Boleslav už po úvodní části vedla nad Brnem 5:0 a v poklidu dokráčela k vysokému vítězství. Finále se hraje 17. ledna ve Zlíně.

Mladá Boleslav postoupila do finále poháru už počtvrté v řadě. V prvních dvou případech se navíc radovala z titulu, loni jí však odepřely zlatý hattrick právě Vítkovice. V semifinále Středočeši od začátku diktovali tempo hry a postupně navyšovali skóre. Úvodní část jim vyšla přímo skvěle a do šaten šli za stavu 5:0, když se trefili dvakrát Gruber, Jelínek, Pluhař a Krajcigr.

Hosté se sice v prostřední periodě poprvé prosadili, ale byla to jen kosmetická úprava výsledku, naopak se za domácí dokázali trefit oba bratři Chroustové a Boleslav nakonec ovládla semifinále poháru 9:1.

To Vítkovice se pěkně nadřely. Po úvodním dějství doma prohrávaly s otrokovickými Panthers 1:3. Druhá část ovšem patřila domácím, kteří se tak vrátili do zápasu a srovnali s Otrokovicemi krok.

Ostravané pak vedli v závěrečném dějství už o dva góly, ale tentokráte dotáhli ztrátu hosté a bylo to 7:7. Definitivní rozhodnutí tak padlo až 20 vteřin před koncem, kdy se trefil Komačka a vystřelil tak Vítkovicím postup do boje o zlato.

Výsledky semifinále Poháru České pojišťovny:

1. SC Vítkovice – Panthers Otrokovice 8:7 (1:3, 4:1, 3:3)
Branky:
4. a 24. Besta, 37.a 48. Hájek, 39. a 46. Pešat, 38. Bräuer, 60. Komačka – 20. a 51. Zapletal, 34. a 57. Martin Nagy, 13. Uhrinovský, 15. Koníček, 41. Jurčík.

Bulldogs Brno – Florbal Mladá Boleslav 1:9 (0:5, 1:2, 0:2)
Branky:
30. Sládeček – 2. a 19. Gruber, 11. Jelínek, 14. Pluhař, 15. Krajcigr, 29. Tad. Chroust, 29. Tom. Chroust, 58. Kološ, 59. Křenek. Diváci: 92.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • jarda napsal:

    Otroci celkově dost překvapují, vzhledem ke kádru, finanční situaci, regionu, atp. si vedou víc než dobře.

Napsat komentář

*