Mladá Boleslav slaví zisk Poháru 2017. Foto: flickr Český florbal Mladá Boleslav slaví zisk Poháru 2017. Foto: flickr Český florbal
17. 1. 2017 Český pohár (47) KOMENTÁŘŮ

Boleslav má svůj třetí Pohár! Odveta za loňské zklamání vyšla i díky skvělému Bauerovi

 



Favorizovaní hráči Mladé Boleslavi se po dvou letech opět radují z vítězství v Poháru České pojišťovny. Ve zlínském finále proti Vítkovicím neměli svěřenci Jana Pazdery vůbec lehkou práci, nakonec ale zvítězili 3:1 a berou první trofej letošního roku.

Vítkovice před rokem v Plzni finálový zápas ovládly i díky spornému gólu Marka Matejčíka, letos ale byla jasným favoritem Mladá Boleslav. Do branky Ostravanů navíc nastoupil místo zraněného Lukáše Součka Petr Gurkovský, teprve 18letý gólman prakticky bez zkušeností s mužským florbalem.

Loňští vítězové ale začali finálový zápas lépe a v 10. minutě se dostali do vedení – ránu Marka Brauera dorazil do sítě exhavířovský Ondřej Firda. Další gól Vítkovic mohl přidat mladík Jiří Besta, vynikající zákrok ale vytáhl Lukáš Bauer. A pak už se konečně dostali pořádně do hry i jeho spoluhráči z útoku, kteří jako by do té doby byli schovaní někde v Platónově jeskyni.

Ještě do konce třetiny vyrovnal šťastnou tečí Kološovy rány Tadeáš Chroust a po pauze se musel několikrát předvést Gurkovský. Při ráně Jakuba Grubera mu dokonce pomohlo břevno, i tak ale hlavně díky němu trval vyrovnaný stav až do 33. minuty. Potom si však mladý gólman vybral slabší chvilku, propustil nenápadnou střelu Jiří Curneyho a Boleslav poprvé vedla.

Oba týmy hrály opravdu od podlahy, i díky výbornému výkonu rozhodčích Filipa Drápala a Jakuba Pospíšila ale žádný z tvrdých soubojů nepřekročil rámec fair play. Zlínští diváci, kterých přišlo na mužské finále 1072, si tak mohli užít florbal světové úrovně.

V posledním dějství zvýšil náskok Technologů po parádní přihrávce Radka Krajcigra Jan Natov a Vítkovice už odpověď nenašly. 5 minut před koncem nabídl obhájcům trofeje šanci Petr Novotný, který v přerušené hře nesmyslně vyhodil míček za mantinel, Vítkovicím se ale přesilová hra nepovedla.

Novotného hned po jeho návratu na hřiště navíc hloupě fauloval Václav Komačka a Boleslav při jeho vyloučení v klidu přečkala další 2 minuty. Závěrečná powerplay svěřenců Pavla Bruse už k ničemu nevedla. Mladá Boleslav vrátila Vítkovicím porážku z loňského finále a stala se letošním vítězem Poháru České pojišťovny. Navázala tak na tituly z let 2014 a 2015.

1. SC Vítkovice – Florbal Mladá Boleslav 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky: 10. Firda (Brauer) – 17. Tad. Chroust (Kološ), 33. Curney (Novák), 49. Natov (Krajcigr). Rozhodčí: Drápal – Pospíšil. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 1072.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • MB napsal:

    Super Bolka!!!

  • Sparťan "12" napsal:

    Byl bych opatrný s prohlášeními, že se hrál florbal světové úrovně …

    Určitě to byl nadprůměrný zápas v porovnání s českou nejvyšší soutěží – bylo vidět, že se oba týmy na zápas koncentrovaly a zdravě vyhecovaly, ale nebyl to zápas, který by nadchl svou kvalitou.

    Škoda, že utkání rozhodl hlavně výkon gólmanů (a to Gurkovský chytal svůj nadstandard). Nicméně je třeba uznat, že Bolka byla v utkání mírně lepším týmem, čemuž pomohl i trenér Vítkovic Brus, který střídal složení svých pětek od poloviny utkání tak chaoticky, že sami hráči mnohdy nevěděli, zda teď mají být na ploše a hrát, nebo naopak mají čekat na střídačce ….

    • ronyk napsal:

      Velmi přijatelné hodnocení.

    • ?? napsal:

      Jestli zachytal svůj nadstandard nevím, ale pokud dostal šanci v takovém zápase, dokázal se na něj připravit a zvládl ho, tak to svědčí o určitých kvalitách. Nicméně mi připadá, že jej pisatel zná asi velmi dobře, když jej takto hodnotí.

    • OnTheTop napsal:

      Bolka byla o kousek lepší. Je vidět, že se snaží hrát v top úrovni dlouhodobě každý zápas, což se o výkonech Vítkovic z poslední doby říct nedá a ono se to pak projevilo, že těch chyb udělala Bolka o ty dvě méně.

  • florbalfanda napsal:

    D.Hrubý asi viděl jiný zápas!Vynikající výkon sudích ?To si děláš srandu ?Asi tě platí pánové s ČFBU aby jsi jim pochválil tragický výběr rozhodčích !

    • OnTheTop napsal:

      Musím souhlasit…výkon sudích byl tragický, rozhodně to nejhorší co jsem kdy ve finále od jakýchkoli sudích viděl a hala je v závěru odměnila zaslouženým pískotem (a to s obou stran fanoušků). Zejména naživo šlo vidět spousta rozpaků v tom, komu přisoudit míček, zmatků, diskuzí, které vyvolali, ve druhé třetině místy úplně mimo co se týče posuzování zákroků. Celkově tato dvojice působila dojmem, že se víc soustředí na to vypadat a tvářit se jako největší machři, ale úroveň jejich pozornosti směrem k zápasu velice mizerná. Takhle by se finálové zápasy pískat neměly, ten předvedený výkon působil naživo strašidelně.

  • Arnošt napsal:

    Pane Hrubý, máte tam hrubku.

    „…do konce třetiny vyrovnal šťastnou tečí Kološovi rány Tadeáš Chroust…“

  • Kryton napsal:

    Snad simulace Novotného ze včerejška a Nováka z minulého roku budou pořád vyjímečné, na tohle se koukat nechceme!

    • Petr Novotný napsal:

      Na oskara za hlavní roli čekám už několik let!

    • Jirka Bareš napsal:

      Problém je, že to pak spolukomentátor v TV (nevím kdo to byl, viděl jsem jen třetí třetinu a kousek druhé a podle hlasu jsem ho nepoznal) nazve tak, že to Novotný udělal chytře, místo aby se řeklo natvrdo, že je simulant a že tohle do sportu absolutně nepatří a nikdo na to není zvědavý. Takhle to prakticky schvalovat je podle mě první krok k tomu, abychom postupně dopadli jako fotbal (doufám samozřejmě, že se to nestane).

  • Fantomas napsal:

    #kontaktambyl

  • Bohemka napsal:

    Rozhodčí tragédie. Podle mých informací neudělali v září jako jediní testy napoprvé. A aby pískali jen z toho důvodu,že jsou z Brna a protěžuje je p. Mlčoušek se mi nelíbí. Finále mají pískat rozhodčí se zkušenostmi. Hnus

    • florbalfanda napsal:

      JJ souhlas veřejné tajemství Mlčoušek má svoje koně !!
      je to arogantní blb díky kterému budeme mít rozšířenou superligu .

    • Tomáš Krásný napsal:

      Tohle je pro mě zajímavá informace. Už celkem chápu reakci pana Mlčouška na můj dotaz po zápase. Začíná to do sebe zapadat. Musím souhlasit s názorem, že rozhodčí nám rozhodně zápas neprohráli. V hale jsem však na ploše i v hledišti viděl dost otrávených lidí.

  • Bohemka napsal:

    Blb to rozhodně není! Ale takto zničit zápas nominací nezkušených,namistrovaných rozhodčích bez špetky pokory je špatně. Ostatním rozhodčím tato nominace musela vzít hodně motivace do budoucna. Jinak Boleslav vyhrála zaslouženě!

    • Možnost napsal:

      Třeba je to tím, že náklady ve finále platí unie, včetně rozhodčích a tak chtěli ušetřit a vzali ty nejblíže. Dražší cesťáky nechají až klubům v lize.

    • MlčFan napsal:

      Že by nominaci dělala Komise rozhodčích a delegátů, volený to orgán? Za to, že ne/vyjde zítra slunce může kdo? Taky Mlčoušek? Nebo snad Krásný zatahal za nějaký neurčitý špagátek a nechal tam poslat relativní nováčky? A teď si hraje na chudáčka? Výkon Zrzka s tím druhým nicmoc, ale může být hůř. AIDS a rakovina jsou svinstvo.

Napsat komentář

*