Tatu Väänänen převzal pohár pro švýcarské mistry. Foto: facebook Wileru Tatu Väänänen převzal pohár pro švýcarské mistry. Foto: facebook Wileru
12. 6. 2017 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Tři finále, tři třetí místa Wileru: Teď už chceme Czech Open vyhrát, říká trenér Sikora

 



Pokud chcete vidět v Praze nejlepší švýcarský tým současnosti a zároveň nejúspěšnější klub historie, máte možnost. Wiler vyhrál úchvatné Superfinále domácí ligy nad Alligator Malans i díky gólu Dana Šebka a před novou sezonou opět míří do Prahy. Pro něj tak oblíbené, ale vlastně i zakleté. SV Wiler-Ersigen po třech bronzech a stejném počtu druhých míst nyní touží po medaili nejcennější.

„Je pravda, že Czech Open je jeden z titulů, které Wileru chybí, a mentalita týmu je taková, že vždy chceme vyhrát každý zápas. Nicméně máme z poloviny nový kádr, takže to určitě nebude úplně jednoduché,“ zamýšlí se asistent trenéra švýcarského mistra Radek Sikora.

Po další mistrovské sezoně tým opustilo hned devět hráčů. Philipp Fankhauser, Adrian Zimmermann, Patrick Mendelin, Ville Lastikka, Kevin Steffen, Olivier Hirschi, Samuel Nussbecher a Noel Gast. Ty všechny je třeba nahradit. Z českého pohledu je zajímavý zejména odchod Daniela Šebka. „Takový hráč by chyběl každému týmu. Budou se ho snažit nahradit hráči nové generace,“ hodnotí český kouč.

Vedení nejúspěšnějšího týmu švýcarské historie reagovalo příchody Joela Krähenbühla a Andrina Hollensteina z Tigers Langnau. Ze švédského Falunu přišel Nicola Bischofberger a z Helsingborgu mistr freestylu Daniel Johnsson. Do elitního celku také natrvalo přechází kapitán Švýcarska U19 a člen All-Star týmu juniorského mistrovství světa Simon Laubscher a další členové juniorského týmu Jan Bürki, Lukas Moser a nadějný němec Tino von Pritzbuer. „Jsme v další etapě generační výměny, kterou jsme začali už před dvěma lety. Konkrétně na pozici druhého a třetího centra budeme mít nejmladší hráče z celé ligy. Tým bude i přesto kvalitní,“ věří Sikora.

Wiler je již tradičním účastníkem pražského megaturnaje. Hráči švýcarského šampiona jsou tedy v českém hlavním městě téměř jako doma a českého spoluhráče Daniela Šešulku a trenéra Radka Sikoru jako průvodce nevyužívají. „To ani ne. Po těch letech na Czech Open a Prague Games máme někdy pocit, že kluci znají Prahu lépe než my. Akorát třeba v restauraci nebo na hotelu pomáháme s rychlejší organizací,“ dodává s úsměvem pravá ruka trenéra Bergera.


Autor: Radek Šikola, czechopen.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*