Multifunkční komplex vedle O2 Areny. Foto: www.o2arena.cz
3. 10. 2017 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Společnost Bestsport dostaví menší halu vedle O2 areny

 



Vlastník a provozovatel O2 areny, společnost Bestsport, se dohodla na podpisu smlouvy se společnostmi Metrostav a Syner na dostavbu multifunkčního komplexu.

Tento komplex s 24 sály různých velikostí má po dostavbě sloužit k různým společenským akcím. Největší z 24 sálů s kapacitou až pro 4,5 tisíc osob se bude využívat pro koncerty a rovněž sportovní akce.

Menší hala byla postavena ve stejné době jako O2 arena (2003-4). Původně měla sloužit především jako hokejová tréninková plocha a pro další sportovní akce. Během výstavby se ale dokončení zastavilo a komplex byl v podobě hrubé stavby zakonzervován.

O možnosti využití haly pro MS 2018, které se koná příští rok v Praze, hovořil minulý rok i prezident Českého florbalu Filip Šuman. Záležet bude kromě termínu dostavení ale i na financích.

„Vyjednáváme s O2 arenou o tom, že když se povede finalizovat druhá aréna, tak by se mohl vytvořit unikátní šampionát pod jednou střechou. I ta druhá hala bude splňovat parametry na všechny světové akce. Byla by to velká výzva pro český florbal, aby se skvělou atmosféru povedlo vytvořit každý jednotlivý den,“ řekl novinářům Filip Šuman minulý rok v prosinci.

Posledním utvrzením pro představitele byla i nedávná úspěšná tenisová akce Laver Cup.

„Vnímáme velký potenciál Prahy přitáhnout mezinárodní akce, které se dosud do Česka svou velikostí či požadavky prostě nevejdou. I díky možnosti propojit nově dostavovaný komplex se stávající O2 arenou, a to na všech čtyřech plánovaných podlažích, získáváme prostor až pro 30 tisíc návštěvníků s dostatkem výstavní plochy, restaurací všech kategorií a téměř neomezenými možnosti pro jakékoli uspořádání prostoru dle přání klienta,“ vysvětlil ředitel společnosti Robert Schaffer.

„Poslední mezinárodní reference, kterou je tenisový Laver Cup, akce gigantického rozměru i nároků, kterou jsme zvládli bez větších problémů, nás utvrzuje, že jdeme správným směrem,“ uvedl Schaffer v tiskové zprávě pro web O2 areny.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*