Kladenští Kanonýři slaví gól. Foto: Kanonýři Kladno Kladenští Kanonýři slaví gól. Foto: Kanonýři Kladno
23. 11. 2017 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Zápas ve znamení Movemberu: Kladno v sobotu přivítá Pelhřimov

 



Kladenští Kanonýři v sobotu ve 14. kole 1. ligy vyzvou na domácím hřišti Pelhřimov. A půjde o zvláštní utkání na podporu hnutí Movember. Středočeši nastoupí ve speciálních „kníratých“ dresech. Zápas bude doprovázet řada dalších prvků podporujících dobrou věc.

Spartak Pelhřimov se v poslední dekádě stal tradičním účastníkem 1. ligy mužů. Divákům jistě v paměti uvízly souboje obou mužstev z let minulých. Tehdejší FBC Kladno výrazně zlobili především Kos, Jirků, Lisa či Poduška. Škoda, že první dva jmenovaní už nastupují pouze za pelhřimovský záložní tým. Naproti tomu Lisa vede kanadské bodování celé soutěže a Poduška je desátý.

Trenérská dvojice kladenských Kanonýrů Dušan Přívara s Ondřejem Riebauerem postupně začíná sklízet plody své několikaměsíční práce. Tým sice zatím nefunguje tak, jak by si oba představovali, přesto zaznamenal zásadní herní posun.

Obránce Kanonýrů Antonína Pertlíka pod nosem zdobí mohutný knír. V týmu byste těžko hledali vhodnějšího kandidáta na předzápasové vyjádření. „Zápas se ponese v duchu charitativní akce Movember. Celé utkání budou doprovázet různé aktivity s cílem vybrat co nejvyšší částku na dobrou věc. Já sám už pěstuji od začátku měsíce hezký knírek, který mě bude zdobit i při zápase. Tímto bych chtěl pozvat co nejvíce diváků do hlediště, abychom mohli společně udělat dobrou věc a společně bojovat proti rakovině,“ pozval Pertlík diváky na speciální střetnutí.

Hnutí Movember si klade za cíl šířit boj proti rakovině prostaty. Akce se vyznačuje tím, že si muži na podporu tohoto boje nechají narůst v listopadu kníry. Začátek prvoligového zápasu s charitativním nádechem mezi Kladnem a Pelhřimovem je naplánován na neděli 26. listopadu od 17 hodin. Hrát se bude ve sportovní hale BIOS Kladno.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*