Vítkovice a Chodov budou stát proti sobě. Foto: Otakar Prášek
21. 12. 2017 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Finále ženského poháru si zahrají Vítkovice s Chodovem

 



Ženská kategorie Poháru České pojišťovny má jasno o finalistkách. Staly se jimi florbalistky Vítkovic a Chodova, které si v derby zápasech poradily s Ostravou, respektive Ivanti Tigers. Především u Vítkovic, které hrají pohárovou soutěž v kombinované sestavě a jen ve čtvrtek za ně nastoupilo sedm hráček juniorského kádru, je to překvapivé.

Dva finalisty určily dva zápasy, které se mohly pyšnit přívlastkem derby, a současně se jednalo o zápasy, ve kterých si to rozdaly týmy, které patří do elitní čtveřice českého ženského florbalu.

Pražský zápas začal lépe tým Tigers, který vedl po brance Zabavské, ještě do první sirény ale dokázala srovnat Kellovská. Tigers vedly ještě jednou, ale pouhou minutu, než ve 25. minutě srovnala Urbánková. O tři minuty později, stále ještě v první polovině zápasu, určila konečné skóre Beránková. Další branka už v utkání nepadla i přes závěrečný tlak Tigers.

Chodov ve finále vyzve Vítkovice. Ty sice pohárovou soutěž hrají ve značně kombinované sestavě a místo Richarda Urbana má hlavní slovo na lavičce Tomáš Martiník, možná trochu překvapivě to ale ve čtvrtek na rivalky z FBC stačilo. Ostrava v zápase ani jednou nevedla, pouze třikrát dokázala srovnat. Nedokázala ale odpovědět na branky Denisy Hyršlové s Michaelou Šponiarovou a prohrála poměrem 3:5.

Mostecké finále je na programu 16. ledna od 17 hodin.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*