Lukáš Hájek dvakrát skóroval. Foto: Štěpán Černý Lukáš Hájek dvakrát skóroval. Foto: Štěpán Černý
4. 1. 2018 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice postupují do finále přes Tatran, Boleslav deklasovala ve třetí části Bohemians

 



V prvních zápasech v novém roce potvrdili svoji roli favoriti z Vítkovic a Boleslavi. Utkají se tak spolu ve finále poháru. Vítkovice vyřadily po výhře 4:2 Tatran, Středočeši si připsali jednoznačnou výhru 12:3. Bodově se za Mladou Boleslav zaskvěli s pěti góly Tadeáš Chroust, u šesti branek byl Jiří Curney. Finále se odehraje 16. ledna v Mostě.

TATRAN STŘEŠOVICE – 1. SC VÍTKOVICE 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky: 7. Beneš Marek (Deutsch), 59. Beneš Marek (Němeček O.) – 4. Vilím (Jankulár), 6. Vilím (Němec), 21. Hájek (Firda), 58. Hájek L. (Hubálek). Diváci: 210.

Tatran v lize okupuje až osmou příčku, v poháru se ale dostal do semifinále. Tam na něj čekaly Vítkovice. Roli favorita potvrdily Vítkovice v úvodu po dvou trefách Vilíma při nedůrazu domácích před brankou.

Rychlá reakce přišla vzápětí od Beneše, který dokázal snížit již po devíti vteřinách. Start další části se ale znovu povedl Vítkovicím a i to rozhodlo o finálním výsledku.

V druhé třetině mnoho dalších vyložených šancí už nepřišlo, skóre se tak měnilo až v úplném závěru. Hosté se po mnoha šancích prosadili až v 58. minutě zásluhou Hájka. Na postupujícím nic nezměnila ani následná korekce z hole Beneše. Vítkovice se tak do finále podívají potřetí v řadě.

Josef Rýpar v šanci proti Michalovi Rebrovi. Foto: Štěpán Černý

FBŠ BOHEMIANS – FLORBAL MLADÁ BOLESLAV 3:12 (1:2, 0:2, 2:8)

Branky: 1. Höffer (Kindl), 54. Höffer (Cabejšek), 55. Krebner (Šefčík) – 5. Tomašík (To. Chroust), 7. To. Chroust (Řehoř), 22. Ta. Chroust (To. Chroust), 36. Ta. Chroust (Curney), 44. Ta. Chroust (Curney), 46. Ta. Chroust (Curney), 47. Novotný (Natov), 48. Curney (Novotný), 53. Novotný (Curney), 56. Krajcigr (Kološ), 57. Curney (Novotný), 58. Ta. Chroust (To. Chroust). Diváci: 102.

I přes vyrovnané skóre z prvních dvou třetin nakonec Boleslav jednoznačně přejela Bohemians a míří tak do finále. První branku přichystal Höffer již v první minutě a domácí s Boleslaví drželi dlouho herně krok, ačkoliv Středočeši stav rychle otočili.

Bohemians následně nevyužili ani jednu z přesilovek, což je stálo větší zdramatizování zápasu. Dvěma góly uzavřel druhou třetinu Tadeáš Chroust a svěřenci Jana Pazdery tak kráčeli za postupem.

V posledním dějství již domácí úplně odpadli a inkasovali rovnou osm branek. Bodově při chuti byl zejména Curney, který nakonec nasbíral šest bodů. Tři branky během dvaceti minut přidal Tadeáš Chroust, celkově tak uzavřel účet na pěti gólech.

Ve finále se 16. ledna utkají Vítkovice s Mladou Boleslaví, zápas se odehraje v Mostě od osmi hodin.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*