Foto: Martin Flousek - Flickr Český Florbal
16. 1. 2018 Český pohár (20) KOMENTÁŘŮ

ROZHODLY NÁJEZDY: Jastřembský s Hájkem získali pohár pro Vítkovice

 



Finálové utkání Poháru České pojišťovny nabídlo skvělou bitvu mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Šťastnější odjíždějí z Mostu florbalisté Vítkovic, kteří zásluhou Jastřembského s Hájkem vyhráli 2:1 po nájezdech. Utkání sledovala solidní návštěva přes 800 diváků.

Úvodní dvacetiminutovka byla velmi divoká, nebyla nouze o vyloučení, zajímavé šance a skvělé zásahy obou nastoupivších brankářů – Lukášů Součka a Bauera. O něco více ze hry měly Vítkovice, které působily kompaktnějším dojmem.

Od začátku bylo také zřejmé, že si oba týmy nedarují ani jeden míček zadarmo, vždyť rozhodčí jen v průběhu první třetiny vyloučili čtyři florbalisty, Kološe se Sladkým pak po vzájemné rozmíšce.

A právě při tomto současném vyloučení došlo k dalšímu nedovolenému zákroku Řehoře. Boleslavský obránce rovněž dostal trest a v čase 17:21 využil přesilovou hru rychlým švihem Josef Rýpar. Vítkovice tak po první části vedly 1:0.

Ve druhé třetině byla aktivnější a živější Mladá Boleslav, která se posléze zásluhou Tomáše Chrousta dočkala ve 28. minutě vyrovnání. Jinak se jednalo především o souboj Lukáše Součka se střelci Boleslavi, především v pasáži okolo poloviny utkání.

Poslední část základní hrací doby nabídla otevřenou partii, která se divákům v Mostě musela líbit. Šance střídala šanci a v hlavní roli byli opět brankáři Souček s Bauerem.

Do poslední desetiminutovky vstoupila s míčkem na čepelích Boleslav, byl to ale vítkovický Hájek, kdo měl první vyloženou šanci v tomto úseku hry. Po dvou minutách se k míčku dostaly Vítkovice, ale do vyložené brankové příležitosti se rovněž nedostaly, Novotného brejk pak zastavil bránící Jastřembský.

Čtyři minuty před koncem měl šanci Hubálek, ale na Bauera si z úhlu nepřišel. Následně ani dvakrát neuspěl Tokoš a vítkovickou sérii uťal skvělý zákrok Bauera proti Rýparovi. Neprosadila se ani Boleslav – především Natov prováhal ideální okamžik ke střele 40 sekund před koncem – takže utkání muselo do prodloužení.

V šesté minutě nastaveného času předvedla Boleslav sérii střel, po které dokonce jednou zvonila tyčka, ale ani tehdy rozhodující branka nepadla, stejně jako v dalším průběhu prodloužení. Rozhodnout tak musely nájezdy.

Za Vítkovice uspěli Jan Jastřembský s Lukášem Hájkem, čtyři střelci Boleslavi byli neúspěšní.

Muži Vítkovic tak navázali na úspěch žen, které ve finále porazily Chodov.

MLADÁ BOLESLAV : 1. SC VÍTKOVICE 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0) PO NÁJ.

Branky: 28. Chroust To. (Tomašík M.) – 18. Rýpar J. (Delong A.), rozh. náj. Jastřembský J. Rozhodčí: Furmánek a Šolc. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 812.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • trenér napsal:

    nedá se nic dělat, bolka prostě nemá vítěznou mentalitu…přes všechny hvězdy a posily jim to stále moc nejde a při těch nájezdech se v přímém přenosu podělali a nebudu daleko od pravdy, že už to nejenom mě připadá divné jak jsou psychicky svázáni tím „musem“ – vyhrajeme pohár, vyhrajeme superfinále, porazíme všechny protože jsme bolka…dokud to nedostanou z hlavy pryč a nebudou muset za každou cenu plnit očekávání a více budou chtít,tak do té doby je čekají další trpké prohry

    • florbalfanda napsal:

      Souhlas po utkání se většina boleslavských hráčů tvářila jako by šlo o život (v čele s trenérem )

    • Petr napsal:

      Pokud bude Pazdera stále míchat se sestavou a něco vymýšlet, pokud si to budou stále jen přihrávat a hrát stále tak složitě a neefektivně, budou v zápasech vyhrávat, v těch rozhodujících však nikoliv. Tým plný individualit, který nedokáže vytěžit ze střeleckých pokusů dostatek branek. A nájezdy – tragédie.

  • Včelka napsal:

    Stručná zpráva z tisku:
    Ve večerním ostravském derby byly nakonec šťastnější Vítkovice. Nudné utkání o dvou gólech okořenil pouze vítkovický hrác Sladký, který se v přímém přenosu podělil s diváky o svém „klíči k vítězství“ resp. o své 4 denní cestě na Niagarské vodopády.
    (pro všechny co TV utkání neviděli – měl střevní potíže).

  • Boule napsal:

    Boule na to nemá koule.

  • napsal:

    Hlavně namyšlenost trenéra Pazdery v rozhovoru v polovině zápasu, že teď už jsou v tlaku, který Vítkovice nepřežijou …. pokora a mlčeti zlato ….

    • trener napsal:

      taky mě tento okamžik poněkud zarazil a nešlo tak nějak ani o obsah tohoto sdělení, ale formu jakou to přednesl. určitá, nezdravá dávka nadutosti v tom byla cítit. v tu chvíli jsem si říkal, že to nedají a taky že jo. nadělali si v závěru do kalhot takřka ostudně, dlouho jsem neviděl tak zprasené nájezdy od tolika hráčů najednou.

      • ronyk napsal:

        Nájezd dáš-nedáš, je to trochu loterie, ale co jsem viděl včera od repre hráčů to bylo něco!

  • tomášjedno napsal:

    Florbalová Bolka = fotbalová Sparta
    Doufám, že Pazdera bude na lávce ještě dost dlouho, protože to je záruka, že nic nevyhrajou.

  • Reklama na florbal napsal:

    Takhle nudný zápas jsem už dlouho neviděl. To i u televizních zápasu týmů ze spodku tabulky jsem se bavil víc než u té včerejší frašky. A ty nájezdy tomu dali jenom třešničku.

  • Mr. Clutch napsal:

    Boleslavi chybí tzv. „clutch“ plejeři. Mají sice kvalitou neskutečně nabitý kádr, ale chybí jim historie velkých titulů, o které by se mohli opřít. Hráči, kteří by měli být rozdílový i na takto vysoké úrovni, jednoduše nedokázali prodat to, co se od nich čeká…a bohužel to není poprvé. Bohužel, nevidím ani perspektivu zlepšení a spíše se domnívám, že depka Bolky z prohraných velkých zápasů je bude stále více srážet k zemi.

Napsat komentář

*