Wiler-Ersigen s Radkem Sikorou a Danielem Šešulkou. Foto: imagepower.ch / Fabian Trees
24. 2. 2018 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler s Šešulkou a Sikorou slaví další trofej! Finále poháru proti Curychu ovládl jednoznačně 11:6

 



Wiler si po vydařeném výkonu zajistil další trofej. Obhájce GC Curych byl vyrovnaným soupeřem první třetinu, poté začal náskok Wileru výrazněji narůstat. Wileru se podařilo vyhrát pohár poprvé od roku 2013 a teprve potřetí v historii. Z trofeje se raduje i Daniel Šešulka a Radek Sikora.

Curych, který se do finále prokousal po vyrovnaném souboji s Rychenbergem v semifinále, musel od začátku dotahovat ztrátu. Nejprve se uvedli kanonýři na obou stranách.

Švédský útočník Daniel Johnsson z Wileru otevíral skóre, o pět minut později nejproduktivnější hráč ligy Joël Rüegger srovnal na 1:1. To bylo ale ze strany Curychu na velkou část zápasu vše. Wiler před více jak třemi tisícovkami diváků přidával góly a do šaten se tak před třetí třetinou šlo již za stavu 7:2.

Daniel Šešulka ve finálovém zápase. Foto: imagepower.ch / Fabian Trees

Zázrak se v posledním dějství nekonal, pro Curych se ale jednalo o nejvyrovnanější třetinu. Nejblíže se dostal na rozdíl čtyř branek, více ale zkušený soupeř nedovolil. V celém finále byl nejvíce vidět nestárnoucí Matthias Hofbauer, který vstřelil hattrick (3+1) a byl vyhlášen hráčem utkání.

Wileru se podařilo navázat na ovládnutí základní části v probíhající sezóně a do play off vstupuje dobře naladěn. Do historie poháru napsal Wiler zlatou tečku potřetí, z triumfu se radoval v letech 2005 a 2013. V ligovém play off se poprvé představí již tuto středu ve čtvrtfinálové sérii s Usterem.

Finále v Bernu sledovaly více jak tři tisícovky diváků. Foto: imagepower.ch / Fabian Trees

SV WILER-ERSIGEN – GC CURYCH 11:6 (3:1, 4:1, 4:4)

Branky: 3. a 14. Johnsson, 9., 38. a 43. Hofbauer, 26. Louis, 27. Känzig, 32. Bürki, 52. von Pritzbuer, 57. Alder, 59. Mutter – 8. Rügger, 39. a 55. Laely, 48. Julkunen, 53. a 58. Scalvinoni. Diváci: 3200.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*