Hana Koníčková hrála klíčovou roli ve čtvrtém semifinále Vítkovic s FBC Ostrava. Foto: florbalvitkovice.cz
8. 4. 2018 Extraliga žen (10) KOMENTÁŘŮ

Koníčková poslala pěti góly Vítkovice do Superfinále, Chodov jde do trháku

 



Extraliga žen zná své první superfinalistky. Staly se jimi florbalistky Vítkovic, které si v nejkratším možném čase poradily s FBC Ostrava. Výhru 4:0 na zápasy dokončily v neděli, kdy zvítězily ve čtvrtém zápase poměrem 8:4. Pěti brankami se blýskla Hana Koníčková. Na Praze 11 jde do vedení 3:1 na zápasy Chodov, který v neděli porazil Ivanti Tigers 7:4.

Ostrava se sobotní třetí porážkou dostala do složité situace a v první třetině čtvrtého duelu to vypadalo, že už nemá morální sílu na to, aby se o nevídaný – leč loni zvládnutý obrat v sérii – pokusila. Nevytvořily si totiž kromě jedné akce Kapcové prakticky nic nebezpečného, na druhé straně naopak řádila Hana Koníčková. Už za necelých patnáct minut zkompletovala hattrick a jelikož se v mezičase ještě trefila Klapitová, bylo to 4:0 pro Vítkovice.

Těžko říci, co se dělo během první přestávky v domácí kabině, ale od druhé části nelze domácím upřít, že jejich snaha byla o dva řády větší. V polovině zápasu tak vykřesaly naději, když přesilovou hru – ve které Ostrava zkoušela power play –  proměnila Kristína Hudáková. Vítkovice ale za půl minuty kontrovaly rozjetou Koníčkovou a vzápětí využila pětiminutové vyloučení Kapcové Husková. Po dvou třetinách tak Vítkovice vedly 6:1 a o postupujícím do Superfinále bylo prakticky jasno.

Třetí třetina už na postupu Vítkovic nic nezměnila. Po brankách Huskové s Kapcovou to bylo 7:2, Ostrava následně zkusila při vyloučení Koníčkové osm minut před koncem power play a povedlo se jí zásluhou Veroniky Káčové snížit, ale definitivu dala Vítkovicím při pokračující power play opět Hana Koníčková. Vítkovice nakonec zvítězily 8:4 a za dva týdny je čeká Superfinále v OSTRAVAR Aréně.

Na Praze 11 jde do trháku Chodov, který po nedělní výhře 7:4 vede již 3:1 na utkání. Pořádně divoká byla první především první třetina zápasu, ve které padlo hned sedm branek. Nejprve se prosadila Plášková, na což zareagovala Kubišová, aby vzápětí skóre otočila Dagmar Surá.

Florbalistky Ivanti Tigers ale vedly pouhých 8 sekund, poté srovnala Preisslerová. První třetinu nakonec vyhrály tygřice poměrem 4:3 po dalších brankách Kleinové, Urbánkové a Suré.

Ze strany Ivanti Tigers to ale bylo střelecky vše. Od druhé třetiny byl Chodov znatelně lepší a byť se Jana Christianová v brance snažila opravdu dost, tak brankám Chodova nezabránila. Ještě před polovinou utkání se dokázaly prosadit Řepková s Belicovou a otočit tak skóre ve prospěch svého týmu.

Ve třetí části už si Chodov svou výhru pohlídal a po dvou zásazích Pláškové s Belicovou nakonec získal třetí vítězství poměrem 7:4. O složení superfinálové dvojice může být jasno ve středu, kdy se odehraje pátý zápas pražské série.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Arnost napsal:

    Tigers s chodovem vyrovnane utkani. Ve 3 tretine rozhodly golmanky. Zatim co christi nemela moc svedomi ciste provazkova konec zapasu vychytala.

  • Fanda napsal:

    FBC je uz tak tri sezony bez progressu. Trener Robenek ma po kazde sezone spoustu kecu o tom, jak se buduje neco velkeho ale zatim to tak teda nevypada. Zase ta klasicka ostravska bida no 🙂

    • Fanda 2 napsal:

      Zajímalo by mě tedy, jak vnímáte slovo progres?
      Sezóna 2015/16 = 6. místo po ZČ, vyřazení ve 1/4 finále poměrem 0:4 – poměrně jasný herní obraz samozřejmě ve prospěch Vítkovic.
      Sezóna 2016/17 = 5. místo po ZČ, vyhrané 1/4 finále poměrem 4:3, vyřazení v semifinále poměrem 0:4 – taktéž poměrně jasný herní obraz.
      Sezóna 2017/18 = 4. místo po ZČ, vyhrané 1/4 finále poměrem 4:0, vyřazení v semifinále poměrem 0:4 – dva vyrovnané zápasy na Dubině, které klidně mohly skončit ve prospěch FBC.

      • Fanda napsal:

        Jasne, mozna jsem to s tim zadnym progressem prehnal, Polepsit si o jedno misto v zakladni casti 3 roky po sobe je sice hezke, ale skoncit uplne stejne uz moc progressove nevypada. Hlavne pristi sezonu pravdepodobne uz zadne posunuti nehrozi, jelikoz Ostrava se na TOP 3 zatim moc nechyta, coz je vlastne jedina vec, ktera v zenske extralize za neco stoji. Zbytek tymu prece nelze pocitat jako silneho soupere adekvatniho konkurence 🙂

        • Fanda 2 napsal:

          Dle mého je to věc názoru. Protože byť letos všechny zápasy s Top 3 prohrála, už výsledky nebyly tak jednoznačné, jak v minulých sezónách, kde prohrávala daleko větším brankovým rozdílem. To stejné platí o herním obrazu. Například zápasy s Chodovem: loni 5:9 a 4:8 (myslím), viditelná převaha Chodova. letos 7:8 PP a 7:5, z mého pohledu vyrovnané zápasy.
          Samozřejmě záleží na tom, jestli se FBC dokáže v další sezóně opět zvednout a tyto týmy i porazit.

  • Petr napsal:

    Čistě formálně tam progres je, a to sesazení Bohemky jako několikaletého bramborového krále. Začalo to loňským play-off a pokračovalo letošním základem. Nicméně na první trojku stále daleko.

    • MATS napsal:

      Čistě formálně se také sluší říci, že Bohemka se v podstatě během posledních dvou let kvalitativně rozpadla a prakticky všechny hráčky s jakousi vidinou většího progresu už v ní nejsou a jsou pryč a tudíž že vypadla z první čtyřky není nic neočekávaného, ba naopak. Ve výsledku je hrou možná už i za Panters.

      • Petr napsal:

        To nerozporuji, v tom máte zcela pravdu. Bohemka prošla výraznou personální obměnou a to se muselo projevit. Generace hráček, které tým dotáhly před lety do superfinále, už v týmu nehraje.

  • Vítek napsal:

    Ostrava bojovala co mohla, ale na rytířky které se po naprosto nevydařeném prvním víkendu neskutečně semkly a předvedly jeden z nejlepších výkonů, které jsem kdy v ženském florbale viděla. Šílená nedělní jízda 2. vítkovické formace. Jedinou kaňkou na této sérii je chování K. Hudákové.

  • Ota napsal:

    Přiznám se, že ženský florbal sleduju krátce, ale na Ostravě byl vidět progres už od začátku sezony, a to nejen díky posilám. Na začátku sezony se mi jejich útok na superfinále zdál jako velkej vtip. A přece měli v prvních dvou semifinále poměrně blízko k vítězství. Dva domácí zápasy nezvládly spíš v hlavách než že by neuměly hrát. K tomu se připočte sebevědomý výkon Vítkovic a je to konec.

Napsat komentář

*