Köniz je ve finále po dvou letech. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch
13. 4. 2018 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

České zastoupení ve finále! Švýcarskou ligu rozhodne Superfinále mezi Könizem a Wilerem

 



Superfinále švýcarské ligy bude pro českého fanouška dvojnásobně zajímavé. Na straně Könizu uvidí útočníka Patrika Dóžu, za Wiler Daniela Šešulku s Radkem Sikorou na lavičce. Wiler svou cestu přes semifinále zvládl bez ztráty, čtvrté utkání s Rychenbergem vyhrál těsně 5:4. Köniz ve čtvrtém duelu zaváhal venku proti Curychu, druhý mečbol ale už využil. Gól a asistenci si v posledním utkání před Superfinále připsal Patrik Dóža.

Rychenberg se ve čtvrtém utkání semifinále snažil odvrátit konec sezóny a dlouho držel proti Wileru bezbrankový stav. Během druhé třetiny se už ale dostal do vedení Wiler, ačkoliv nevyužil ani jednu ze svých dvou přesilovek. Naději vykřesal Rychenberg ve 48. minutě, kdy snížil na rozdíl jediné branky po vyloučení Daniela Šešulky.

Zásluhou Rasmuse Sundstedta se domácím podařilo z tlaku vyrovnat a v 54. minutě dokonce dostat do vedení. Hořkou tečkou na závěr si však připravil Wiler, který výsledek otočil na 5:4 během posledních necelých čtyř minut. U obou tref hrál hlavní roli Matthias Hofbauer. Pro Rasmuse Sundstedta šlo o poslední utkání v dresu Rychenbergu.

Wiler je podle očekávání ve finále. Foto: Markus Aeschimann (www.markus-aeschimann.ch)

Köniz svojí první šanci na Superfinále nevyužil. V utkání nebyl ani jednou ve vedení a od začátku diktoval tempo zápasu Curych. O vedení se postaral Pedolin v 6. minutě a Curychu již vydrželo vedení do konce zápasu. Nic na tom nezměnila ani jediná branka Könizu v závěru, na kterou přihrával Patrik Dóža.

Další utkání už mělo naprosto opačný průběh, družina s českým zástupcem otevřela stav utkání už v 1. minutě. Po první třetině byl navíc stav 3:1, na třetí brance se podílel znovu přihrávkou Dóža.

Nejblíže se dostal Curych v dramatické poslední třetině. Rüegger snížil na 3:4 a domácí se museli strachovat o vítězství. O definitivní tečku se ale postaral Patrik Dóža a stvrdil tak postup Könizu do Superfinále, kde bude chtít zaskočit rozjetý Wiler. Superfinále je na programu 22. dubna, den po Superfinále Tipsport Superligy.

SESTŘIHY SEMIFINÁLE:

VÝSLEDKY SEMIFINÁLE:

HC Rychenberg – SV Wiler-Ersigen 4:5 (0:0, 1:2, 3:3) Stav série: 0:4.
Branky: 28. Schwerzmann, 48. Holtz, 52. Sundstedt, 54. Hautaniemi – 26. Johnsson, 37. a 59. Bürki, 43. Mutter, 57. Hofbauer. Diváci: 893.

GC Curych – Floorbal Köniz 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 6. Pedolin, 34. Reusser, 57. Julkunen, 58. Rüegger – 60. Zaugg (DÓŽA). Diváci: 672.

Floorbal Köniz – GC Curych 5:3 (3:1, 1:1, 1:1) Stav série 4:1. 
Branky: 1. a 22. Ledergerber, 10. Michel, 20. Saner (DÓŽA), 57. DÓŽA – 12. Pedolin, 33. Berlinger, 42. Rüegger. Diváci: 702.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*