Tomáš Kucharič naváže na působení Martina Kisugiteho v Lagenthalu. Foto: TJ Znojmo, Český florbal
12. 5. 2018 Švýcarsko (3) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Kucharič míří ze Znojma do švýcarského Lagenthalu

 



Znojmo splnilo cíl a zvládlo se po postupu do Superligy udržet v nejvyšší soutěži. Po konci sezóny ale přichází o svého nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče – Tomáše Kuchariče. Pětadvacetiletý florbalista podepsal se druholigovým švýcarským Lagenthalem smlouvu na dvě sezóny.

Florbalový útočník letos nastoupil ke 26 utkáním, ve kterých Znojmu pomohl 37 body. Ačkoliv v klubu během sezóny podepsal novou smlouvu, rozhodl se kvůli nabídce ze Švýcarska odejít.

„Těším se, že poznám, jak fungují florbalové týmy v zahraničí, jaká je kvalita soutěže, a že se naučím nový jazyk. Věřím také, že mé působení v Lagenthalu může přispět k mému dalšímu florbalovému růstu,“ vyjmenovává Kucharič hlavní klady přesunu.

Švýcarský tým letos skončil čtvrtý po základní části v druhé nejvyšší souteži, v play-off vypadl ve čtvrtfinále s Floorball Friborg. Florbalový klub Lagenthal povede z pozice hlavního trenéra bývalý reprezentant a držitel bronzové medaile z mistrovství světa Tomáš Chrápek.

V uplynulém ročníku v týmu působil Martin Kisugite, který nyní míří do švýcarské NLA. V Lagenthalu se ale český útočník potká například s hráči Wileru – Tobiasem Känzigem a Nicolou Siegenthalerem.

Tomáš Kucharič strávil ve Znojmě deset sezón. Foto: TJ Znojmo, Český florbal


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • Ole napsal:

    Divím se, jak dlouho tam zůstal. Už když hrál ještě za juniorskou reprezentaci jsem si myslel, že přestoupí, třeba do Brna.

  • Alex napsal:

    @Ole…. to by si pomohl zrovna do Brna. To jsou tragédi, 2. největší město, několik vysokých škol, slušnej rozpočet, florbalově silnej region a oni jsou marní napříč kategoriemi….

    • Ole napsal:

      Ano, ale před těmi asi 6 lety, když byl v té reprezentaci, tak Brno nebylo špatné… To je ale trochu jedno, prostě jsem chtěl říct, že jsem nečekal, že tak dlouho vydrží ve Znojmě, a že jsem čekal, že přestoupí (kamkoliv).

Napsat komentář

*