Denisa Ratajová mění Finsko za Švédsko a SB-Pro za Pixbo. Foto: Flickr Salibandy.fi
28. 5. 2018 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

DVĚ NEJLEPŠÍ ČEŠKY SPOLU: Ratajová se rozloučila s SB-Pro, bude hrát za Pixbo!

 



Dvě dlouhodobě nejlépe hodnocené české florbalistky – Eliška Krupnová a Denisa Ratajová se sejdou v jednom týmu. Univerzálka Ratajová, odchovankyně FBC Ostrava, která v Česku dosáhla nejvíce úspěchů s Vítkovicemi, totiž po zisku mistrovského titulu opouští finské SB-Pro a přestupuje do Pixba. Zprávu již potvrdilo samotné Pixbo.

Mise Denisy Ratajové v SB-Pro podruhé končí. Opora národního týmu strávila ve Finsku téměř tři sezony, poprvé odešla před začátkem ročníku 2015/2016 společně s Hanou Sládečkovou, následně se vrátila na první polovinu sezony 2016/2017 do Vítkovic, aby vzápětí opět zamířila do SB-Pro.

Z Finska si odváží také kompletní medailovou sbírku: ve své první sezoně se nepodívala do tamního premiérového Superfinále, když SB-Pro vyřadil tým NST v sestavě s pozdější mistryní Hanou Koníčkovou, loni SB-Pro nestačilo na Classic, kterému letos vrátilo superfinálovou porážku. Ratajová o ní navíc rozhodla vítěznou brankou.

Pixbo sice poměrně nečekaně ztratilo obránkyni Stephanii Boberg, na druhou stranu již oznámilo příchody švýcarské brankářky Lary Heini a finské obránkyně Mii Karjalainen. V minulé sezoně skončilo Pixbo v semifinále, když podlehlo pozdějším mistryním z IKSU 0:3 na zápasy. Zajímavostí bylo, že ani jedno utkání neznalo vítězky po základní hrací době.

Samotná florbalistka má od působení v jednom z nejslavnějších klubů na světě ty nejvyšší ambice. „Měla jsem nějaké možnosti, ale jednalo se především mezi SB-Pro a Pixbem. Ve Finsku jsem byla šťastná a odehrály jsme skvělou sezonu, ale cítila jsem, že se chci posunout, dokázat něco více a stát se lepší hráčkou. Působení v nejvyšších patrech SSL je k tomu skvělá příležitost,“ uvedla Ratajová v tiskové zprávě.

V Pixbu jsou nadšení z toho, že získali nesmírně kvalitní florbalistku. „Denisa byla bezpochyby jednou z nejlepších hráček, která nehrála ve švédské nejvyšší soutěži, a jednou z mála zahraničních hráček, které by mohly hrát za švédský národní tým. Jedná se o hotovou hráčku, která umí vystřelit, má obrovskou sílu do protiútoků a kreativní myšlení. Navíc může hrát jak v obraně, tak v útoku,“ chrlil superlativy kouč Per Tjusberg.

Odchod Ratajové přijali s grácií také v SB-Pro. „Za SB-Pro mohu Denise popřát v budoucnu jen to nejlepší. Bude nám v týmu moc chybět, máme s ní spjaty jen pozitivní momenty. Nicméně jí přeji vše nejlepší a doufám, že se v příští sezoně stane švédskou mistryní,“ vzkázal Team Leader Petri Tuominen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*