Denisa Ferenčíková s Michaelou Šponiarovou mění Vítkovice za SC Classic
29. 5. 2018 Ženský florbal - Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Vítkovická kapitánka Ferenčíková jde s Michaelou Šponiarovou do SC Classic

 



Po odchodu Natálie Martinákové s Katarínou Klapitovou do švýcarského Dietlikonu odcházejí z Vítkovic také kapitánka Denisa Ferenčíková a další slovenská útočnice Michaela Šponiarová. Obě hráčky podepsaly přestup do celku finského vicemistra, SC Classic. Ve Finsku tak naváží na působení Košturiakové v KooVee.

SC Classic je jedním z nejznámějších a nejbohatších florbalových klubů, což dobře dokumentoval také loni, kdy uspořádal výjezdní utkání v Singapuru. Nyní si tato organizace vybrala do svého kádru dvě Slovenky, Denisu Ferenčíkovou s Michaelou Šponiarovou.

Transfer lze pochopit z obou stran: Classic musí nutně začít řešit generační obměnu svého kádru, protože konec oznámila například Eliisa Alanko, otazník se vznáší také například nad Ninou Rantala. Obě Slovenky pak ve Vítkovicích, které je z Tvrdošína, respektive Pruského vytáhly do velkého florbalu, už reálně dosáhly na všechno, čeho dosáhnout šlo: doma mají zlaté medaile za ligové tituly, pohárová vítězství a také stříbro z Champions Cupu.

Zahraniční angažmá se tak pro obě nabízelo a v zákulisí se vědělo, že obě mají několik nabídek. Ačkoliv to dlouho vypadalo na to, že minimálně Michaelu Šponiarovou uloví Endre, nakonec se obě rozhodly pro působení v Tampere. Endre, které mělo zálusk také na Denisu Ratajovou, tak nakonec z Pixba získalo Stephanii Boberg.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kerim napsal:

    Ferenčíková a Šponiarová jsou opravdu Slovenky? Taky jsem si to donedávna myslel, jenže v anketě Hvězda sezóny, kterou organizuje Český florbal, jsou ještě spolu s Košturiakovou označeny jako české florbalistky 🙂

    • Standa napsal:

      Vyňato z článku na webu unie: „…Tato pětadvacítka vznikla na základě hlasování v dílčích kategoriích Florbalist/ka, Brankář/ka a MVP a je tedy výběrem těch nejlepších florbalistů České republiky, nebo hrajících v českých nejvyšších soutěžích. …“
      … nevím, jestli to unie upravila až na základě tvého komentáře zde, ale pochybuju o tom. … Takhle nějak si představuji jak vznikají fámy … bludy … a dezinformace.

      Dvakrát měř … a jednou řež.

      • Kerim napsal:

        Vyňato přímo z ankety na kterou odkazuje výše zmíněný článek:
        „5. Kdo je podle Vás nejlepší českou florbalistkou uplynulé sezony?“

Napsat komentář

*