10. 5. 2013 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

MS juniorů: Češi deklasovali Lotyše devíti zásahy a jsou v semifinále

 



Česká juniorská reprezentace zvítězila v posledním duelu základní skupiny nad Lotyšskem 9:1 a zajistila si tak postup mezi čtyři nejlepší celky. V semifinále narazí zítra v 16:30 na výběr Švédska. Dvěma brankami se dnes prezentovali Marek Fuchs, Tadeáš Chroust a Radek Valeš.Češi nepůsobili v úvodních vteřinách duelu s Lotyši zrovna nejjistěji, nervozita však opadla po úvodním gólu Fuchse. Český tým do konce první dvacetiminutovky na hřišti střelecky dominoval. Další branky přidali Valeš, Kieler a Tadeáš Chroust.

Čtyřgólový náskok svěřence trenéra Kysela uklidnil. Ačkoliv i Lotyši několikrát zahrozili a byli nebezpeční, prosazovali se stále jen Češi. Ve 29. minutě vstřelil svou druhou branku Fuchs a o pět minut později se v přesilovce prosadil Šešulka.

Lotyšům docházel dech, a tak již sedmou branku českého výběru přidal Šárka. O pár vteřin později se však soupeř přeci jen dočkal. Jedinou trefu Lotyšska v tomto střetnutí vstřelil Jursevskis.

Reprezentanti z Pobaltí i nadále praktikovali svou tvrdou hru, kterou však čeští reprezentanti opláceli svým soupeřům dalšími úspěšnými zásahy. Tadeáš Chroust se po přihrávce svého spoluhráče z Future Řehoře postaral o druhou využitou přesilovku svého mužstva.

Gólovou tečku za utkáním udělal dvě minuty před koncem Radek Valeš, jenž vstřelil svou šestou branku na šampionátu. Češi v konečné tabulce skupiny A obsadí druhou postupovou příčku a zítra nastoupí proti výběru Švédska, který ovládl skupinu B.

Česko – Lotyšsko 9:1 (4:0, 3:1, 2:0)
Branky: 5. Fuchs (Řehoř), 12. Valeš (Svačinka), 14. Kieler (Gruber), 19. Chroust (Gruber), 29. Fuchs (Řehoř), 34. Šešulka (Kisugite), 38. Šárka (Kieler), 49. Chroust (Řehoř), 58. Valeš (Nushart) – 39. Jursevskis (Akmenlauks). Rozhodčí: Lim, Sharil (oba Singapur). Vyloučení: 3:3, navíc Sládeček (Česko) 5 minut. Využití: 2:0. Diváci: 603.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*