Florbalistky Židenic získaly tři body proti Panthers. Foto: Florbal Židenice
8. 10. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Židenice mají skalp Panthers, Chodov vyhrál derby a Plzeň proti Liberci zkolabovala

 



Šesté pokračování nejvyšší ženské soutěže přineslo překvapení v Brně, kde tamní Židenice přehrály Panthers a podruhé v sezoně zvítězily za plný počet bodů. Bitvu o Jižní Město vyhrál favorizovaný Chodov a blízko bodového zisku byla také Plzeň. Nováček soutěže ale v poslední třetině utkání s Libercem zkolaboval a odešel vysoko poražen. Stínem tohoto kola je těžké zranění juniorské reprezentantky Lenky Faltusové.

Překvapení kola se událo na půdě Židenic. Ty přivítaly Panthers Praha a potvrdilo se, že Pražanky zatím v sezoně optimální herní pohodu, přes zisk bodu nad Vítkovicemi v minulém zápase, stále hledají.

Během prvních deseti minut vedly Pražanky 2:0, nicméně ještě do konce úvodní třetiny se Židenicím povedlo vyrovnat. V polovině utkání šly Panthers opět do vedení, v 35. minutě vedly opět o dva góly díky Syslové. Jenže za Židenice snížila ještě do přestávky Dernerová a v poslední části se prosadily už jen domácí florbalistky Pospíšilová s Rybníčkovou. Židenice tak braly plný počet bodů za výhru 5:4.

A v Brně si byli vědomi, jak moc cenná výhra to je. „Dnes jsme nevstoupili dobře do první ani druhé třetiny, holky ale dokázaly dvakrát dotáhnout dvougólovou ztrátu což je vynikající. Nakonec podle mě rozhodlo to že jsme prostě chtěli víc vyhrát, pro nás velmi důležité tři body,“ usmíval se Jiří Starý.

Jeho protějšek Štěpán Weber uznal, že jeho tým na body neměl. „My jsme se letos asi rozhodli, hrát na soupeře jen to, co stačí a dneska jsme se teda přepočítali… Začátek byl slušný, ale naivně jsme se uspokojili a soupeři pak spíš pomáhali a hráli pod svoje možnosti, což je k zamyšlení. Podcenění soupeře, které nemohlo bohužel jinak skončit,” sypal si popel na hlavu za svůj tým.

Šlágrem kola byl souboj Ivanti Tigers s Chodovem. Bitva o Prahu 11 měla favorita v celku Chodova, který také po první třetině vedl 2:0. Tigers se ve druhé třetině povedlo snížit, na začátku poslední dvacetiminutovky se ale prosadila Plášková a i když Tigers snížily zásluhou Suré, tak odpověď měla Tožičková. V čase 56:19 vykřesala naději navrátivší se Lucia Jelínková, ale poslední slovo měla kanonýrka Martina Řepková. „Nervózní, ne moc hezký zápas. Spíše boj, než florbal. V některých věcech je znát v naší hře posun, ale brzdí nás až neuvěřitelné množství chyb na míčku a nepřesných zpracování,“ hořekoval Lukáš Procházka.

Na jednu stranu byla Plzeň premiérovému bodovému zisku relativně blízko, na druhou zase relativně daleko. Po brankách Maškové s Böhmovou vedla po dvou třetinách v Liberci 3:2, jenže v poslední části přišel totální kolaps: během úvodních tří minut inkasovaly Plzeňanky hned čtyřikrát, nakonec prohrály poslední část 0:7 a celý zápas tím pádem 9:3. „První dvě třetiny jsme zbytečně stříleli vše okolo branky,a hosté se vždy brejkem dostali do vedení. Třetí třetina byla již gólově využita a mohli jsme se konečně radovat z prvního vítězství za 3 body,“ radoval se kouč Liberce Jakub Procházka.

Další utkání na hřišti soupeře čekalo na Vítkovice, které tentokráte ve Střešovicích vyzvaly Tatran. Hostující florbalistky přežily úvodní nápor soupeře, když je podržela brankářka Nikola Příleská a nkonec došly k vítězství 5:1, když Příleská přišla o čisté konto až v čase 57:50. Stínem utkání je zranění Lenky Faltusové, která si deset minut před koncem zřejmě vážně poranila koleno. „Do zápasu jsme vstoupili příliš ustrašeně a vůbec nám nefungovala individuální kvalita na florbalce. Postupem času jsme se do zápasu dostali a některými povedenými akcemi ho gólově rozhodli. Nebyl to z naší strany moc kontrolovaný a sebevědomý výkon, ale vítězství určitě bereme,“ kvitoval zisk tří bodů kouč Tomáš Martiník.

Pozici favoritek zvládly florbalistky Bohemians proti Jičínu. Tomu nepomohl ani další kvalitní výkon Kristýny Bachmaierové, Do utkání totiž hostující florbalistky vstoupily velmi špatně a po první třetině prohrávaly 0:5. Trenéra Pavla Krbce mohlo kromě zisku tří bodů hřát u srdce take to, že čtyři přesilové hry jeho svěřenkyně proměnily ve čtyři branky. “Dobré dvě třetiny utkání, kdy jsme dokázali proměnit většinu šancí. Ve třetí třetině došlo opět k polevení v koncentraci a dostali jsme zbytečné góly.”, uvedl Krbcův asistent Tomáš Grigar.

Klidné utkání před domácím publikem má za sebou Ostrava, která opět neztratila ani bod a porazila Olomouc 7:2, ačkoliv prohrála prostřední třetinu. Hned čtyřmi brankami se blýskla Nela Kapcová. Ostravu čeká v příštím kole souboj neporažených s Chodovem, Olomouc se doma postaví Bohemians. „Dobrá první třetina, nepovedená druhá a kvalitní třetí, kdy soupeř odešel fyzicky a my konečně přidali individuální nadstavbu s soubojích jeden na jednoho,“ hodnotil zápas kouč Ostravy Jakub Robenek.

Přehled výsledků šestého kola Extraligy žen

Crazy girls FBC Liberec – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 9:3
branky: 9. Hana Koníčková, 39. Michaela Mlejnková, 41. Hana Koníčková, 41. Hana Koníčková, 42. Lucie Veidlová, 44. Michaela Mlejnková, 45. Michaela Mlejnková, 46. Gabriela Horáková, 59. Hana Koníčková – 2. Michaela Mašková, 10. Helena Böhmová, 38. Helena Böhmová; rozhodčí: Kateřina Hátlová – Lenka Jansová; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 25; zásahy brankářů: Martina Lerchová 22 – Kateřina Fialová 12; po třetinách: 1:2, 1:1, 7:0;

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – FBS Olomouc 7:2
branky: 9. Nela Kapcová, 16. Veronika Káčová, 18. Markéta Vrlíková, 46. Nela Kapcová, 48. Nela Kapcová, 50. Nela Kapcová, 51. Pavla Kajfoszová – 29. Lucie Cholinská, 59. Michaela Žáková; rozhodčí: Jakub Krátký – Pavel Vojkůvka; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 64; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 7 – Lenka Kubíčková 32; po třetinách: 3:0, 0:1, 4:1;

Ivanti Tigers Jižní Město – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:5
branky: 26. Dominika Kubišová, 51. Dagmar Surá, 57. Lucia Jelínková – 18. Gabriela Tožičková, 20. Daniela Frantíková, 46. Magdaléna Plášková, 53. Gabriela Tožičková, 59. Martina Řepková; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 2:3; využití: 1:1; diváků: 158; zásahy brankářů: Kristýna Karli 21 – Kristýna Provázková 17; po třetinách: 0:2, 1:0, 2:3;

Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:5
branky: 58. Liana Matěvosova – 13. Justyna Krzywak, 30. Alžbeta Ďuríková, 33. Jana Trošková, 38. Lucie Theimerová, 55. Barbora Husková; rozhodčí: Patrik Mik – Petr Szilvási; vyloučení: 2:2; využití: 0:1; diváků: 196; po třetinách: 0:1, 0:3, 1:1;

FbŠ Bohemians – KM automatik FBK Jičín 9:5
branky: 6. Michaela Neubergerová, 15. Hana Poláková, 15. Eliška Reischlová, 17. Andrea Kadidlová, 19. Hana Poláková, 33. Eliška Reischlová, 39. Adéla Bočanová, 40. Eliška Reischlová, 59. Anna – Marie Divišová – 21. Anet Jarolímová, 37. Kristýna Bachmaierová, 43. Kristýna Bachmaierová, 53. Nikola Kuchařová, 55. Kristýna Bachmaierová; rozhodčí: Patrik Mik – Petr Szilvási; vyloučení: 2:4; využití: 4:0; diváků: 78; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 19 – Veronika Samková 22; po třetinách: 5:0, 3:2, 1:3;

K1 Florbal Židenice – Panthers Praha 5:4
branky: 14. Kateřina Rybníčková, 20. Natálie Janečková, 38. Andrea Dernerová, 44. Kristýna Pospíšilová, 55. Kateřina Rybníčková – 8. Ivana Lamková, 10. Kristýna Lochmannová, 31. Dominika Steinbachová, 35. Tereza Syslová; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 81; zásahy brankářů: Karolína Krištofová 20 – Kristýna Horňáková 20; po třetinách: 2:2, 1:2, 2:0;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*