Body Davida Šimka na druhou výhru v sezóně nestačily. Foto: Michael Peter
6. 11. 2018 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pěti body se v devátém kole předvedl Patrik Dóža, čelo tabulky zůstává vyrovnané

 



V 9. kole se žádné velké překvapení nekonalo, nejvíce se na výhru ze špičky tabulky natrápil Wiler proti Usteru. Z českých hráčů bodovali hned čtyři, k vítězství ale pomohl pouze Veltšmíd a Dóža. Útočník Könizu zazářil pěti body a se svým týmem drží druhé místo se stejným počtem bodů jako první Köniz. 

Deváté kolo přineslo několik gólových přestřelek. Thunu nestačilo k bodovému úspěchu ani devět branek, na třech z nich se podílel David Šimek. Český útočník se na nové prostředí adaptoval velmi rychle, v Thunu je druhým nejproduktivnějším hráčem. Pozice týmu je už pohledná méně, Thun drží předposlední místo.

Köniz prohání Wiler i v další sezóně. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch

To Könizu už dvanáct branek pohodlně stačilo i přes to, že první branku vstřelil Rychenberg. Hostující tým ale každou další minutou odpadal ze hry, po druhé třetině už byl stav 11:3 pro Köniz. Zápas se narámně podařil Patriku Dóžovi, který góly především připravoval. V probíhající sezóně už český ostrostřelec zaznamenal 22 bodů a patří mu čtvrté místo v bodování celé ligy.

Wiler došel ke třem bodům mnohem složitěji, loňský vicemistr vůbec nezachytil začátek zápasu, po první třetině prohrával 0:3. S vypětím všech sil sice Wiler stav otočil, v závěru se ale musel strachovat o jednobrankové vedení. Zápas Curychu a St. Gallenu byl odložen po tragické smrti Cyrilla Pedolina. Tým z největšího švýcarského města tak má zápas k dobru a šanci předehnat Wiler i Köniz.

Patrik Dóža se zaskvěl pěti body. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch

Čeští hráči bodovali i ve dvou zbylých zápase 9. kola. V zápase Churu s Tigers znovu potvrdil svůj gólový čich Martin Kisugite, který je s Thomasem Gfellerem nejproduktivnějším hráčem týmu. Ani dvě branky českého reprezentanta ale nezabránily prohře, Tigers dotahovali po celý zápas a nakonec prohráli 4:9.

Potřetí v sezóně bodoval Kloten, tentokrát to bylo ale pouze za jeden bod. Na výhře Aligátorů měl svůj podíl i Lukáš Veltšmíd, který přihrával na vedoucí branku na 3:2. Malans ale o vedení přišli a v závěru byli rádi za prodloužení, když srovnávali na 5:5. O druhém bodu pro Alligators rozhodl již po 14 vteřinách H. Braillard.

VÝSLEDKY 9. KOLA:

Chur Unihockey – Tigers Langnau 9:4 (za hosty Martin Kisugite 2+0)
Kloten-Dietlikon – Alligator Malans 5:6 po prodl. (za hosty Lukáš Veltšmíd 0+1)
Zug – Thun 12:9 (za hosty David Šimek 2+1)
Floorball Köniz – HC Rychenberg 12:5 (za domácí Patrik Dóža 1+4)
Waldkirch-St.Gallen – GC Curych odloženo
SV Wiler-Ersigen – Uster 5:4 

SESTŘIHY 9. KOLA:


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*