Podporu dostává Radek Zelinka napříč oddíly. Foto: Florbal Kadaň
28. 11. 2018 Nižší soutěže (0) KOMENTÁŘŮ

Florbalistu Kadaně brutálně napadli a přišel o nohu. Klub vyhlásil sbírku, můžete pomoci i vy

 



Těžko pochopitelnou lidskou trágedii musí vstřebat florbalový oddíl z Kadaně. Hráče tamního celku Národní ligy Radka Zelinku totiž před utkáním v Plzni, v noci ze 3. na 4. listopadu brutálně napadl a především pododal náhodný kolemjdoucí. Florbalista v důsledku velké ztráty krve přišel o část nohy, jeho klub nyní vyhlásil sbírku. Přispět můžete také vy.

Před zápasem s Plzní se Zelinka vydal do místa konání s přítelkyní o den dříve, jeho život se tím ale nenávratně změnil. „Na Klatovské třídě byla napadena skupina osob ze strany tří cizinců. Jeden z cizinců náhle vytáhl nůž, kterým 27letému muži způsobil bodnořezná poranění v oblasti levé poloviny trupu. Pobodaný muž byl s závažným zraněním převezen do nemocnice,“ řekla mluvčí plzeňské policie Markéta Fialová Mosteckému deníku.

Následky útoku jsou hrozivé. „Bohužel, při zákeřném útoku utrpěl Radek taková poranění, v jejichž důsledku mu musela být amputována část dolní končetiny a vážně postiženy jsou důležité vnitřní orgány,“ uvedl klub ve svém prohlášení.

Zraněný florbalista Kadaně Radek Zelinka. Foto: Petra Kundrátová Baláčková

Zatímco devatenáctiletý útočník původem z Ukrajiny čeká na soud ve vazbě, oddíl se snaží postarat o svého hráče. „Dostali jsme povolení uspořádat sbírku pro Radka a vytvořili účet. Její výtěžek bude věnován na jeho léčbu, rekonvalescenci a návrat do běžného života,“ popsal pro novináře šéf Kadaně Jiří Štěrba.

Pomoci můžete i Vy. O aktuálním stavu sbírky i možnostech jak pomoci, se lidé dozvědí z oficiálního Facebooku florbalistů FBC DDM Kati Kadaň. Číslo účtu je 286632969/0300.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*