Emelie Lindström se vrací. Foto: Per Wiklund
29. 11. 2018 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Královna je zpět! Emelie Lindström se vrací k florbalu, zlákal ji skupinový lídr Allsvenskan

 



Švédsko nežije pouze nastávajícím světovým šampionátem mužů, ale také jedním velkým návratem. Po více než třech letech totiž ohlásila návrat k vrcholovému florbalu jedna z nejlepších hráček v jeho historii. Jedenatřicetiletá Emelie Lindström, čtyřnásobná mistryně světa, trojnásobná vítězka ženské SSL a trojnásobná vítězka prestižní ankety innebandymagazinet.se bude hrát celek Nacka Wallenstam, aktuálního lídra Východní skupiny druhé nejvyšší soutěže.

Není pochyb, že patří mezi největší postavy ženského florbalu. Do svých osmadvaceti stihla čtyřikrát vyhrát světový šampionát žen, juniorské světové zlato, třikrát ženskou SSL a navrch dvakrát Champions Cup.

Už po ostravském šampionátu v roce 2013 ukončila reprezentační kariéru, o rok a půl později pak překvapila, když po krachu jejího Djurgårdenu uzavřela také hraní na elitní klubové úrovni. „Cítím, že jsem ve florbale dosáhla všeho, vyhrála jsem všechno, co jsem kdy vyhrát chtěla. Je čas dělat jiné věci,“ řekla tehdy legenda ženského florbalu serveru innebandymagazinet.se. „Celé je to o tom, mít sílu a čas, který obětujete. Cítím, že má energie a čas vypršely,“ dala svým slovům ještě větší důraz.

Letos se nejprve v dresu týmu Råsunda IS zapojila do třetí nejvyšší soutěže, po zisku sedmatřiceti bodů v devíti utkáních přichází posun výše do celku Nacka Wallenstam IBK.

„Samozřejmě, že je to pro nás obrovský transfer. Emelie cítila, že by chtěla znovu hrát a my věříme, že našemu mladému týmu hodně předá,“ vyjádřil se prezident oddílu Jonas Löfven v tiskovém prohlášení. „Jsem nadšená z toho, že se připojím k tomuto talentovanému a mladému týmu. Doufám, že svými zkušenostmi a možná nějakými body přispěji k týmovému úspěchu,“ řekla sama Emelie Lindström.

Její návrat do nejvyšší soutěže by navíc rozhodně nemusel být utopií. Nacka je zatím ve Východní skupině druhé nejvyšší soutěže jednoznačně první, se sedmibodovým náskokem na druhý Falun.

Ukáže ještě Emelie Lindström velké věci?


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*