Lukáš Řezanina vede Slováky s kapitánskou páskou na paži. Foto: Flickr IFF Lukáš Řezanina vede Slováky s kapitánskou páskou na paži. Foto: Flickr IFF
4. 12. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Slováci prolétli skupinou. V každém zápase jsme chtěli hrát zodpovědně, tvrdí Řezanina

 



Slovensko splnilo na světovém šampionátu první úkol. S přehledem ovládlo skupinu D, když postupně deklasovalo Kanadu, Japonsko i Singapur. Za tři zápasy nastřílel výběr českého kouče Petra Koutného 45 branek. Důvod ke spokojenosti tak po dnešním triumfu nad Singapurem měl také kapitán Lukáš Řezanina.

Vítkovický florbalista je ošlehán těžkými bitvami, ve své kariéře už si na mistrovství světa zahrál. Působil ve Finsku i Švédsku. Teď by rád Slovensko vytáhl do elitní osmičky. Klíčový duel čeká Slováky zítra, kdy se v předkole vyřazovací části utkají s Lotyšskem nebo Německem.

Slováci měli v každém ze tří duelů skvělý nástup a prakticky od začátku navyšovali skóre. Společný jmenovatel všech tří kanonád však najdete – o něco horší třetí třetina. „Každý si pak chce dát gól a něco vyzkoušet, tím pádem tomu ke konci trochu chybí kvalita. My ovšem do každého zápasu vstupujeme s tím, že chceme hrát dobře a zodpovědně,“ vysvětluje kapitán Slovenska.

On a jeho spoluhráči se dnes poprvé představili v O2 areně. Pro některé slovenské reprezentanty to byla premiéra v tak velké hale. „Já už měl to štěstí hrát zde superfinále. Dneska to bylo fajn. Ale na Spartě, kde jsme hráli včera, bylo tisíc Slováků a to pro mě byl větší zážitek. Do O2 areny potřebujete tak osm tisíc lidí, aby to mělo ten správný náboj,“ zhodnotil vítkovický univerzál atmosféru na tribunách.

Slovensku se zatím na MS daří střílet hodně branek. Foto: Flickr IFF

Slovensku se zatím na MS daří střílet hodně branek. Foto: Flickr IFF

Řezanina je rád, že to slovenští florbalisté zatím zvládají i po psychické stránce. „Jsem docela překvapený, že jsou všichni v pohodě. Ještě jsme však na turnaji nezažili nějaký těžší moment, pokaždé jsme dali gól hned na začátku,“ přidal možnou příčinu toho, proč zatím Slováci nemuseli řešit nějaké trable.

„Já si vybavuji superfinále. Když se vám míček rozskáče a člověk najednou neví, co s tím. Možná, že zítra se nějaká nervozita dostaví. Doteď to bylo v pohodě i přesto, že někteří kluci mají teprve 19 let,“ dodal vzápětí svou zkušenost s těžkými zápasy.

Zítra Slováci vyzvou buď Lotyšsko nebo Německo (podle výsledku zápasu Čechů se Švýcary). „S Německem jsme se teď střetli hned několikrát. Bude to vyrovnané, myslím si, že kvalitou jsme o něco lepší. Může to dopadnout jakkoli proti oběma soupeřům. Hlavně se musí v ofenzivní části dařit první i druhé lajně,“ řekl na závěr.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*