2. 11. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Ani zlepšený výkon na body nestačil, Češi těsně prohráli s Finskem

 



Češi ani ve svém druhém vystoupení na turnaji EFT ve švýcarském Schaffhausenu nedokázali zvítězit. S Finskem prohráli těsně 5:6. Ačkoliv svěřenci Radima Cepka předvedli o mnoho lepší výkon než proti Švédům, na výhru to nestačilo. Na 3 gólech českého týmu měl podíl Jiří Curney.

Do utkání lépe vstoupili Seveřané a skóre otevřel Kapanen. Pak však dokázala česká parta zabrat a výsledek otočila. Nejprve vyrovnal Zozulák a po něm poslal Čechy do vedení Curney. Vedení českého výběru netrvalo dlouho. Během pouhých 3 (!) vteřin Finové znovu obrátili vývoj skóre ve svůj prospěch.

Češi nezachytili vstup do prostřední periody a nechali se soupeřem zatlačit na vlastní polovinu. Finové z tlaku vytěžili gól Jamiho Manninena. O 5 minut později vyhnal Baráka z brány důrazný Junkkarinen. Češi si po 5. gólu Finů vzali oddechový čas a chtěli s výsledkem něco udělat.

Domluvu trenérů vyslyšel Patrik Dóža a po skvělé Tokošově přihrávce snížil na rozdíl 2 branek. Češi působili ve 3. třetině aktivněji a odměnou jim byl kontaktní gól Matěje Jendrišáka, který nadvakrát propasíroval míček za záda finského gólmana Kosonena.

Češi měli vyrovnání na dosah, ale Finové už zápas dovedli do vítězného konce. V 53. minutě přidal 6. branku soupeře Manninen a ani úprava skóre ze strany národního týmu pár vteřin před koncem už se jménem vítěze zápasu nehnula. Český tým zítra vyzve v posledním zápase domácí Švýcary.

Výsledek:
Česko – Finsko 5:6 (2:3, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Zozulák (Křenek), 12. Curney, 34. Dóža (Tokoš), 49. Jendrišák (Curney), 60. Tokoš (Curney) – 5. Kapanen, 17. Hynynen (Junkkarinen), 17. Koski (Hulmi), 29. Manninena (Aro), 34. Junkkarinen (Hynynen), 53. Manninen (Kapanen). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 458.

ČESKO
Barák (34. Kafka)

Deutsch, M. Podhráský
Jelínek, Sýkora
Křenek, P. Suchánek
Šešulka

Curney, Jendrišák, Skalík
Tokoš, Dóža, Ondrušek
Sladký, Mikeš, Zozulák
Valeš, Pražák

Finsko
Kosonen

Aro, Lamminen
Jääskeläinen, Junkkarinen
Töllikkö, Hakonen
Väänänen

Manninen, Kukkola, Kapanen
Hyvynen, Kivilehto, Tiitu
Moilanen, Hulmi, Koski
Heikkinen

Druhý dnešní výsledek:
Švédsko – Švýcarsko 6:5sn (2:1, 0:2, 3:2)
Branky a nahrávky:
13. Östholm (Enström), 16. Kanebjörk (Nordgren), 41. Kim Nilsson (Kanebjörk), 44. Kim Nilsson (Sundstedt), 50. Östholm (Enström), rozh. náj. Stenberg – 8. Dominioni (Antener), 21. Antener (M. Hofbauer), 28. Joss (Laely), 42. Antener z trest. střílení, 60. Zürcher (M. Hofbauer).


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*