Florbalistky Chodova a Ostravy si zahrají finále poháru. Foto: Ladislav Káňa - FBC Ostrava
20. 12. 2018 Český pohár (1) KOMENTÁŘŮ

Finále Poháru České pojišťovny si zahrají ženy Chodova a Ostravy

 



Pohár České pojišťovny má v ženské kategorii jasno o účastnících finále. V Olomouci se proti sobě postaví ženy Chodova a Ostravy. Chodov porazil v bitvě o Prahu 11 Ivanti Tigers, Ostrava si pak v domácím prostředí poradila se Židenicemi.

Jako první se do finále dostaly chodovské lvice, které ve středu porazily Ivanti Tigers 5:3. Na první branku tohoto pražského derby se čekalo téměř až do poloviny základní hrací doby, ve 29. minutě se prosadila Kellovská, v závěru druhé třetiny pak zvýšila na 2:0 pro Chodov Belicová. Když se na začátku poslední třetiny prosadila také Vrbová, zdálo se, že je rozhodnuto.

Tygřicím se ale povedlo zápas zdramazitovat, když přesilovou hru využila Beránková. Následovaly ale další dva zásahy Chodova, a to od Tožičkové se Suchou. Hráčky Ivanti Tigers následně už jen korigovaly díky Hyršlové a Řezáčové na konečných 5:3 pro Chodov.

Roli favorita pak o den později potvrdila Ostrava. Ta otevřela skóre zásluhou Paulíny Hudákové, bleskově ale srovnala kapitánka hostí Drápalová, nicméně za necelou půlminutu opět vedla Ostrava díky Kapcové.

Židenice podaly sympatický výkon, opět je ale zlobila koncovka. Ve druhé části se tak prakticky rozhodlo o osudu utkání, když čtyři ostravské góly postupně vstřelily Kotzurová, Grossová, Šromotová a kaptánka Kajfoszová a Ostrava tak vedla už 6:1 po čtyřiceti minutách.

Přesto se diváci ještě zápletky dočkali: během jedenatřiceti 45. minuty totiž Židenice třikrát skórovaly a donutily domácí tým k oddechovému času. Porada zabrala, protože se bezprostředně poté prosadila Kristína Hudáková. FBC následně ubránilo oslabení a zásluhou Kotzurové se Žurkovou upravilo na konečných 9:4.

Finále Poháru České pojišťovny 2019 se uskuteční 16. ledna ve Sportovní hale Univerzity Palackého.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • chodovák napsal:

    Proboha, ale ty holky ,co to pískaly, zase jim to úplně uteklo z ruky a nevěděly chudinky co dělat.

Napsat komentář

*