Trenér Jan Pazdera při semifinálovém utkání proti Storvretě. Foto: Per Wiklund
4. 1. 2019 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Na lepší výsledek bychom museli být výrazně produktivnější, říká po utkání se Storvretou Jan Pazdera

 



Úřadující mistr v semifinále Champions Cupu nestačil na favorizovanou Storvretu a po výsledku 5:10 jej čeká zápas o třetí místo. V něm Mladá Boleslav vyzve švýcarský Köniz, který nestačil na finský Classic. Jak hodnotí prohrané semifinále trenér Jan Pazdera?

Jak hodnotíte zápas se švédským mistrem?
V první třetině nám chyběla větší herní odvaha. Postupem času jsme získávali větší jistotu ve hře s míčem. Samozřejmě byli pasáže, kdy nás Storvreta dostala pod tlak a vytvořila si převahu. Ale i my jsme si dokázali vytvořit dobré střelecké příležitosti. Klíčový momentem byla z mého pohledu pasáž hry po našem snížení na 6:4. Storvreta nám nasázela tři góly mezi 49. a 53. minutou. Dohánět takový náskok je pak těžké.

Druhá třetina skončila vyrovnaně, byla to z Vašeho dobrý výkon v této části zápasu?
Byla to asi naše nejpovedenější část zápasu. Navíc jsme měli přesilovku, v které jsme si dokázali vytvořit několik dobrých střeleckých příležitostí. Bohužel jsme je neproměnili a hned po skončení přesilovky inkasovali branku.

V čem byly mezi týmy rozdíly, v čem vás Storvreta předčila? Co lze naopak na výkonu svého týmu pochválit?
Nejvíce v rychlosti hry a střelecké efektivitě. Jakmile jsme soupeři dali trochu prostoru na naší polovině, tak nás dostával pod tlak. V zápase jsme měli několik pasáží, kdy jsme dokázali hrát sebevědomě s míčkem v útočném pásmu a vytvořili si šance. Na lepší výsledek bychom ale museli být výrazně produktivnější.

Boleslav se v zápase o třetí místo utká s Könizem. Foto: Per Wiklund

Jaká bude příprava na zápas o třetí místo, který se hraje již zítra odpoledne?
Potřebujeme hlavně dobře zregenerovat. Koniz má proti nám 6 hodin náskok. Dopoledne si na videu rozebereme hru soupeře. Byl bych rád, kdybychom si do zápasu přenesli povedené pasáže z utkání se Storvretou.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*