Vítkovická florbalistka Justyna Krzywak. Foto: Flickr IFF
9. 1. 2019 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Navzdory odchodům jsme pořád silné, viděl to celý svět. V lize ukážeme, že to není náhoda a jsme opravdu ve formě, hlásí Krzywak

 



V létě se reálně řešilo, zda-li Vítkovice vůbec na Champions Cup do švédského Gävle odcestují. Nakonec postavily tým, který se dokázal vyrovnat s odchody klíčových hráček a přivezl si ze Švédska stříbrné medaile. Jednou z hlavních postav byla polská útočnice Justyna Krzywak, která věří, že její tým nyní na výkony naváže v domácí nejvyšší soutěži.

Sama v létě pořádně zapracovala na češtině a vyprofilovala se v klíčovou hráčku týmu z ostravského sídliště Dubina. „Navzdory tomu, že několik hráček odešlo a tým je hodně mladý, Vítkovice jsou stále silné, což jsme ukázali na tomto Champions Cupu: porazili jsme finské mistryně a o den později získali  stříbro. Je to skvělý pocit pro každého z nás a velká motivace do budoucna,“ říká Justyna Krzywak.

Přitom vstup do turnaje se Vítkovicím výsledkově nepovedl, po první třetině s SB-Pro prohrávaly. „V první třetině jsme hrály dobře, měly jsme několik šancí ke vstřelení branky. Sice jsme dostaly dvě branky, ale věděly jsme, že jsme silné a že to nakonec můžeme dokázat,“ neztrácely.

A od úvodního hvizdu druhé třetiny začaly psát úplně jiný příběh. „Nevzdaly jsme to a dokázaly se dostat ke skóre 4:2. Pár chvil poté soupeř sice vyrovnal a vynutil si prodloužení, ale věděla jsem, že po tak dobrém zápase to bude náš tým, který v prodloužení skóruje a získá místo ve finále,“ popisuje své pocity.

Ve finále tak Vítkovice čekalo IKSU, které si před zraky vítkovické výpravy ve čtvrtek večer poradilo s Churem. „Sny se stávají realitou, když hrajete proti nejlepšímu týmu na světě. Celý florbalový svět nás během toho zápasu sledoval a viděl, že jsme byly po většinu zápasu velmi blízko. Byla to skvělá zkušenost, kterou nemáte tak často možnost zažít. Daly jsme do toho to nejlepší a navzdory porážce 3:8 si můžeme říct, že to od nás byl dobrý zápas,“ hodnotí utkání, které nakonec Vítkovicím přisoudilo stříbrné medaile.

Přidá ještě jeden osobní postřeh. „Pro mě osobně pak bylo super, že jsem si zahrála proti kamarádce z národního týmu Gosi Kulczyckej,“ zmiňuje zřejmě nejznámější polskou florbalistku, před svatbou hrající pod dívčím jménem Pazio.

Jak již bylo řečeno, patřila k oporám Vítkovic. „Je to můj největší úspěch, během tohoto turnaje jsem si věřila ještě více než kdykoliv jindy,“ usmívá se.

Důležité ale podle ní bude, jak Vítkovice budou nadále působit v lize. „Myslím si, že každá jedna z nás je spokojena se svým vystoupením během Champions Cupu a v lize ukážeme, že to nebyla náhoda, ale že naše forma je dobrá, opravdu velmi dobrá,“ uzavírá Justyna Krzywak.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*