Curych navýšil vedení ve švýcarské nejvyšší soutěži. Foto: Tobias Wagen | fotowagen.ch
18. 1. 2019 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Curych po zaváhání pronásledovatelů vede již o 7 bodů, navíc má utkání k dobru

 



Švýcarská liga má v novém roce za sebou dvě kola. Curych v nich navázal na povedené výkony z předchozích utkání a po dvou výhrách opět navýšil své vedení v tabulce. V sezóně přitom prohrál pouze úvodní utkání 9. září. Vstup do nového roku se naopak nevydařil Wileru, který doma překvapivě nestačil na Chur. Z českých hráčů se bodově nejvíce dařilo Martinu Kisugitemu.

Vedoucí tým soutěže přitom neměl moc daleko k druhé prohře v sezóně, v domácím utkání s Usterem po dvou třetinách prohrával 2:4. Curych zachránila až skvělá třetí třetina, během které se prosadilo hned pět střelců a nakonec z toho byl konečný stav 9:4. Velkou zásluhu na obratu měl Joël Rüegger, který si připsal 5 bodů (4+1).

Ani druhý zápas Curychu se neobešel bez problémů. Vyrovnaný souboj se čtvrtým týmem tabulky rozhodovalo až posledních dvacet minut, konkrétně vítězná branka Laelyho z 54. minuty. Curych tak po další výhře natáhl svou vítěznou sérii již na 14 zápasů a směřuje k vítězství v základní části.

David Rytych v souboji s Janem Zauggem. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch

O poznání méně se dařilo Wileru, který překvapivě nestačil na Chur a zaznamenal tak druhou porážku v řadě. V utkání začal ztrácet už ve druhé třetině a gólové manko i přes veškerou snahu nedohnal. 16. kolo už bylo z jeho pohledu vydařenější, ale ani proti poslednímu týmu švýcarské ligy nepodal zrovna přesvědčivý výkon, když hned šestkrát inkasoval. K výhře pomohl dvěmi góly slovenský útočník Michal Dudovič. Wiler po další ztrátě nyní čeká ve zbývajících zápasech nejspíše souboj o druhé místo s Könizem.

Právě pronásledovatel z Könizu se také neobešel bez ztráty, ačkoliv obě utkání vyhrál. Zápas se St. Gallenem se musel rozhodnout až v prodloužení, asistenci na vítěznou branku si připsal Patrik Dóža. Narozdíl od Wileru však Köniz zvládl utkání proti Churu s Davidem Rytychem v brance. Köniz rozhodl ve druhé třetině (3:1), kdy zvládl dvakrát odskočit do vedení. V poslední třetině už pouze kontroloval výhru brankou talentovaného Jana Zaugga. Patrik Dóža se svými spoluhráči drží průběžně druhou příčku s jednobodovým náskokem na třetí Wiler.

Chur má oproti minulé sezóně nakročeno do play off. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch

Z český zástupců se v uplynulých kolech nejvíce dařilo Martinu Kisugitemu, ačkoliv jeho bodový příspěvek pomohl k výhře pouze v utkání proti Alligator Malans. V napínavé přestřelce pomohl k vítězství třemi asistencemi a pomohl tak ke skvělému obratu ve třetí třetině. Tigers do ní vstupovali za stavu 2:4, nakonec ale dokázali otočit na 6:5. Tři branky v řadě přitom vstřelili až během posledních deseti minut.

V dalším utkání ale Langnau nestačilo na šestý Zug a zkomplikovalo si tak cestu do play off. Bitva o postupová místa zůstává nadále velmi vyrovnaná, devátý Rychenberg ztrácí pouze jeden bod.

Aligátoři těsně prohráli i své druhé utkání (opět 5:6), tentokrát u toho už byl i Lukáš Veltšmíd. Prohře nezabránil ale ani on, asistencí se podílel na vyrovnávacím gólu na 2:2. Malans po dvou ztrátách ztratili kontakt na čelo tabulky, přiblížil se k nim naopak pátý Uster.

Tomu pomohla vydřená výhra proti Thunu, za který nastoupil David Šimek. Rovněž jeho asistence ale k bodovému úspěchu svého týmu nestačila, naopak při jeho vyloučení v závěru vstřelil Uster rozhodující gól na 3:2.

ZÁPASY 15. KOLA:

Thun – Rychenberg 1:3
GC Curych – Uster 9:4
Langnau – Alligator Malans 
6:5 (za domácí Martin KISUGITE 0+3)
Zug – Kloten 7:6p
Wiler Ersigen – Chur 5:7
 (za domácí Michal Dudovič 0+1)
Floorball Köniz – St. Gallen 6:5p (za domácí Patrik Dóža 0+2)

ZÁPASY 16. KOLA:

Floorball Köniz – Chur 5:2
Alligator Malans – GC Curych 5:6
(za domácí Lukáš VELTŠMÍD 0+1)
Rychenberg – St. Gallen 7:4
Zug – Tigers Langnau 8:4
(za hosty Martin Kisugite 2+0)
Wiler-Ersigen – Kloten 10:6 (za domácí Michal Dudovič 2+0)
Uster – Thun 3:2 (za hosty David Šimek 0+1)


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*