Florbalistky Ostravy slaví zlatou medaili. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
18. 1. 2019 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Pohárová výhra může úplně obrátit celou sezonu, věří kouč Ostravy Jakub Robenek

 



Ostrava má svou první ženskou trofej. Svěřenkyním trenéra Jakuba Robenka se totiž povedlo v divokém finále Poháru České pojišťovny porazit Chodov 8:6, když v posledních minutách nastřílely pražskému soupeři čtyři branky. Hlavní trenér věří, že tato výhra a zlatá medaile mohou obrátit průběh sezony.

Pár minut po finále byl očividně plný dojmů, stejně jako hráčky a realizační tým. „Mám v sobě hodně pocitů, asi mi to ještě úplně nedochází. Holkám jsem říkal, ať jsou na sebe hrdé kvůli tomu, čeho dosáhly,“ popisoval mladý kouč, který v FBC působil už jako extraligový hráč.

Přiznal, že jej stále „pronásleduje“ jedna vzpomínka z hráčské kariéry. „Vzpomínal jsem na dobu před nějakými šesti lety, kdy jsem ještě jako hráč hrál legendární finále s Tatranem,“ prozradil jedno z témat dlouhého pozápasového rozhovoru s hráčkami. Zmíněný zápas po možná ještě senzačnějším obratu rozhodl v prodloužení Milan Garčar.

Finále přitom pro FBC nezačalo vůbec dobře, rychle prohrávalo 0:3, ale pak se nastartovalo. „Povedlo se nám dát ve třech střídáních tři branky, což nás prakticky okamžitě vrátilo do zápasu, dá se říci, že jsme pořád věřili,“ vracel se k první třetině.

Upřímně, v lize asi FBC čekalo více, po druhé prohře s Chodovem v polovině základní části bylo prakticky vyřazeno z boje o vítězství v dlouhodobé soutěži. Může být nakonec výhra impulsem do dalšího průběhu ročníku? „Doufám v to. Věřím tomu, že vítězství v pohárové soutěži může obrátit celou sezonu,“ je přesvědčen lodivod FBC Ostrava.

Na závěr ještě vyjádřil potěšení nad bojovností svého týmu. „Cením si toho, že jsme dokázali vyhrát přesto, že naše hra místy byla neurovnaná a chaotická, přesto jsme se dokázali zvednout a zápas otočit ukázali jsme obrovské srdce a vůli po vítězství,“ zakončil Jakub Robenek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*