Kanonýr Radek Krajcigr přispěl k výhře nad Libercem jedním gólem. Foto: FBC 4CLEAN Česká Lípa, Český florbal Kanonýr Radek Krajcigr přispěl k výhře nad Libercem jedním gólem. Foto: FBC 4CLEAN Česká Lípa, Český florbal
24. 1. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Česká Lípa doma zaskočila Liberec a vrátila se do boje o desáté místo

 



Česká Lípa doma před 360 diváky zdolala Liberec 6:1. Slaný a spol. od začátku směřovali k výhře a ve druhé části navýšili svůj náskok na pět gólů. Severočeši už zápas nedokázali zdramatizovat a po porážce na půdě Lípy zůstávají na šesté příčce superligové tabulky.

Domácí šli do vedení brzo. Góly Bříšky a Kněžoura znamenaly dvougólové vedení. Ve 12. minutě za hosty snížil Kroupa, ale byla to poslední trefa Liberce v utkání. V prostřední části Lípa přidala čtyři góly a zápas dovedla do vítězného konce. Gólem a nahrávkou se na tom podílel Ekl, dvě asistence zapsal Slaný.

„Dnešní zápas se hrál v bojovném dojmu, jsem ráda, že kluci zabojovali a urvali velmi cenné body do tabulky. Budeme se snažit zůstat na téhle vítězné vlně i v dalších zápasech,“ zhodnotila vítězný duel Lenka Bartošová, trenérka České Lípy.

Superligový program bude pokračovat v sobotu, kdy se Lípa představí v derby na hřišti Boleslavi. Českolipští po výhře nad Libercem ztrácejí na desáté místo znamenající záchranu v nejvyšší soutěži pouhé dva body.

Dohrávka 21. kola Tipsport Superligy:

FBC Česká Lípa – FBC Liberec 6:1 (2:1, 4:0, 0:0)

Branky: 5. Bříška (Marhan), 6. Kněžour (Slaný), 23. Ekl (Slaný), 31. Štěrba (Tichý), 32. Jansa (Ekl), 39. Krajcigr (Ponomarev) – 12. Kroupa (Valeš). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 360.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*