Hráči Classic jsou už tři roky vládci finského florbalu. Foto: Salibandy Club Classic Hráči Classic jsou už tři roky vládci finského florbalu. Foto: Salibandy Club Classic
27. 2. 2019 Finsko (2) KOMENTÁŘŮ

Classic neprohráli v lize skoro dva roky, jejich sérii uťalo SPV

 



SC Classic jsou hegemonem finského florbalu. Z mistrovského titulu se radovali v posledních třech ročnících a jejich zápasy jsou z pohledu sázkaře v drtivé většině tutovkou. Dlouhou sérii neporazitelnosti klubu z Tampere ukončili až nyní rivalové z SPV.

67 zápasů v řadě Classic neprohráli ve finské Salibandyliize v základní hrací době, včetně play off. První porážka od 15. března 2017 přišla až teď před týdnem, kdy na sebe narazily první a druhý tým tabulky.

Druhé SPV Seinäjoki vyhrálo na hřišti Classic 9:8 a uštědřilo celku z Tampere porážku po neuvěřitelných 708 dnech. Předtím byli posledním pokořitelem Indians. To dává vzpomenout na dlouhé série střešovického Tatranu, který od roku 2001 až do roku 2008 neohroženě vládl českému florbalu.

Přesto stačil kousek a Classic by znovu sérii protáhli. V závěru dotahovali třígólovou ztrátu a díky brankám Helina a Samiho Johanssona se dostali na dostřel. Vyrovnávací trefu už však nezvládli.

Tým plný finských reprezentantů i přesto vede tabulku o propastných 16 bodů a je již jistým vítězem základní části. Od čtvrteční porážky stihl porazit LaSB vysoko 16:6 a možná rozjel novou dlouhou sérii.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Zkrat napsal:

    Ví někdo, jak jsou na tom finské kluby, potažmo Classic s penězi?
    Platí hráčům srovnatelné částky, jako u sousedů?
    Uživí se reprezentanti florbalem?
    Finská liga je taková velká neznámá, už dlouho tam nikdo z Čechů nehraje, nějaké highlights propadnou na youtube, ale to je tak vše. Co týmy ze spodku tabulky? Jsou i ony lepší než týmy naší slavné superligy? Dík

    • zbyšek napsal:

      Je to pouze můj osobní názor vytvořený na základě sledování vrcholového florbalu. Když tedy srovnám Classic např. vs Falun nevidím tam moc rozdíly… Jednak jak s penězi, tak zázemím. Druhá část otázky zda by tam naše nej týmy uspěli si myslím, že někdo z naší momentálně TOP 4 (MB, Chodov, Sparta, Vítkovice) by tam mohl hrát možná i se štěstím střed tabulky, každopádně věřím že někdo z nich by se v té soutěži alespoň udržel 🙂

Napsat komentář

*