Sparta postupuje po stavu 4:1. Foto: Sparta Praha, Český florbal
13. 3. 2019 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

Sparta je dalším semifinalistou! Chodov se proti Ostravě po výhře 4:2 znovu ujímá vedení

 



Série dvou pražských týmů je u konce. Ze čtvrtfinále stejně jako loni míří Sparta, která v sérii pouze jednou zaváhala. Z postupu se raduje po nájezdech, o rozhodující se postaral Jan Marvánek. Nakročeno k postupu má i další pražský tým. Chodov po návratu na domácí půdu zvítězil 4:2 a od postupu do semifinále jej dělí jediná výhra.

Čtvrtfinále z Podvinného mlýna pokračovalo vyrovnaným průběhem, podobně jako v předchozích dvou utkáních. Spartu jako první poslal do vedení zkušený Milan Garčar, který sólem hladce prošel přes obranu Bohemians. V následujících minutách pak na chvíli převzali iniciativitu hosté a dvěma brankami převrátili zápas na svou stranu. Divoké tři minuty ale uzavřela opět Sparta, která rychlými přihrávkami rozebrala obranu Bohemians a Ujhelyi se do prázdné branky nemýlil.

Druhá třetina byla na gólovou podívanou chudší, o jedinou branku se postaral Radim Křenek a Sparta se tak podruhé v zápase dostala do vedení. Ani napodruhé ale Sparťané vedení neudrželi, ve třetí části vyrovnal Růžek. Podobně na trefu Košira zareagoval i mladý Buršík a poslal utkání zpět do nerozhodného stavu, který vydržel až do prodloužení.

V něm měl obrovskou šanci rozhodnout Matyáš Krebner, který ale neproměnil trestné střílení. Z nájezdů tak nakonec rozhodla Sparta, na straně Bohemians totiž proměnil pouze Růžek.

Sparta je po Mladé Boleslavi a Vítkovicemi třetím týmem v semifinále, pro Bohemians naopak sezóna končí.

Milan Garčar otvíral skóre utkání. Foto: Sparta Praha, Český florbal

Ve druhém středečním zápase bylo v prvních dvaceti minutách klidněji, činil se především opět ostravský brankář Laja, na kterého šlo v první třetině 16 střel. Pouze jediná skončila v síti, když se v 9. minutě trefil Ondrušek. Ještě během první třetině se ale trefila i opora na druhé straně hřiště, z přesilové hry srovnal Bauer na 1:1.

Dalších dvacet minut přineslo branek ještě méně, krátce po nevyužité přesilovce poslal Švejný Chodov zpět do vedení. O klíčovou branku se navíc ve 49. minutě postaral Pražák. Chodov se tak v oslabení dostal do dvoubrankového vedení, o které už nepřišel. Ostrava sice měla šanci srovnat, poté co na 2:3 snížil Sládek, Mendrek ale nezužitkoval nájezd.

Na více se už Ostrava nezmohla, v poslední minutě se o závěrečnou branku postaral Švajný, který zápas definitivně ukončil. Chodov má nyní šanci za stavu 3:2 čtvrtfinálovou sérii ukončit, šestý zápas se odehraje v pátek v Ostravě.

Marek Švajný se v zápase trefil dvakrát. Foto: Florbal Chodov, Český florbal

VÝSLEDKY PÁTÝCH ZÁPASŮ ČTVRTFINÁLE:

Sparta Praha – FbŠ Bohemians 5:4 sn (2:2, 1:0, 1:2, 0:0)

Branky: 3. Garčar (Křenek), 14. Ujhelyi (Kareš), 27. Křenek (Marvánek), 46. Košir (Zouzal), rozh. náj. Křenek – 11. Krebner (Šebek), 14. Ďopan (Cabejšek), 42. Růžek (Krbec), 49. Buršík (Růžek). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 663.

Florbal Chodov – FBC Ostrava 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky: 9. Ondrušek (Pražan), 34. Švajný (Krbec), 49. Pražák (Matejčík), 60. Švajný – 19. J. Bauer (Juhaňák), 50. Sládek (Šindler). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 355.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • včelka napsal:

    Takže klasické Superfinále: Boleslav vs. Vitkovice ?? ?

  • fan napsal:

    Bolka vs. Vítky jenom dobře. Ostatní se trápí.A letos jsou Vítky asi nejlepší. Titul jim bude slušet!

  • Petr napsal:

    Včera si to Bedla prokoučoval. Poslal Krebnera a Kotoučka na nájezdy. Přitom má v týmu jiné hráče, kteří nejsou laxní a vědí jak na to. Kotouček jako zkušený brankář by měl vědět, že svým nevhodným základním postojem v jednostranném (a fixně neměnném) gardu, jednoznačně výhodném pro forhendové zakončení praváků, odkrývá soupeři velkou část své branky a dává jim šanci na pohodlný gól. Jen kdyby Bedla na brankáře dlouhodobě nekašlal a nepodceňoval práci s nimi…

    • Tonda napsal:

      Úplně s tebou nesouhlasím, dva zápasy rozhodly nájezdy.
      V prvním zápase dala Bohemka z 5ti nájezdů 1 gól a to Krebner, ostatní hráči nedali (Kindl, Krbec, Netrefa, Cabejšek, nájezdy 2:1).
      Včera jestli jsem dobře viděl nasadil Růžka, Cabejška, Krebnera, Buršíka, Juhu tzn. 3 hráče vyměnil a nechal úspěšného exekutora Krebnera a Cabejška, který je jezdil v sezóně. Vzhledem k tomu, že měl zraněného Kielera a né úplně každý si věří, zas tam moc možností neměl.
      S postojem Kotoučka souhlas, otázka zní, zda by byl Hyršl lepší.

      • Petr napsal:

        Včera v nájezdech se na pátého už nedostalo. Pokud to měl být Pepa Juha, tak bych ho nasadil dřív, pravděpodobnost úspěchu je u něj větší. Juha měl jít na nájezd v prodloužení, hůř než u Krebnera by to rozhodně nevypadalo.
        V prvním zápase dal Krebner z nájezdů jako jediný. Jeho problémem je ale laxní přístup, mnohokrát jsem viděl, jak nájezdy odfláknul. Já bych mu v nájezdech již druhou šanci nedal. U obou včerejších vůbec nevěděl co má dělat, ti ostatní aspoň věděli, i když nedali.

        • vojtas napsal:

          souhlas, takhle odfláknutý nájezdy jsem dlouho neviděl… tělem ani v jednom případě nic nenaznačil, obě „kličky“ hrozně pomalý, takže si akorát zmenšil úhel. tohle je podle mě chyba trenéra – když vidí, jak přistoupil k nájezdu v prodloužení, už bych ho tam znovu neposílal.

          • Petr napsal:

            Nemá dostatečně pevné nervy v rozhodujících momentech. Proti Benešovi, který chytat nájezdy umí. Bedla ho zná od mala, a přesto ho tam dal. Už když šel poprvé, tak jsem se tomu velmi divil a čekal na průšvih. Jinak je to samozřejmě dobrý hráč.

  • Pavel napsal:

    Myslím, že finále bude Sparta-Vítky. A vítězství bych přál oběma.

  • Karel napsal:

    Chodov-Ostrava velmi výživné a řekl bych, že si jdou dost po krku. V každém případě FBC hraje možná nad svoje možnosti, v pátek to bude v Ostravě velmi vyhecované – nemají co ztratit a na tom malinkém hřišti jsou přece jenom o něco více zvyklí. Na druhou stranu – Chodovu se v tom malém prostoru bude lépe bránit, hodně bude záležet na prvním gólu a potom na tom, jak se to vyhecuje – Daniš a Zálesný to umějí, Ondrušek taky dokáže pěkně prskat, Švajného bych raději posadil…takže si přeji pěkný kotel, napínavé až do konce s lepším koncem pro Ostravu!

    • včelka napsal:

      Mam obavy, ze FBC Ostrava v play off nehraje nad své moznosti.
      Spíše Chodov letos vůbec není v pohodě.

    • Kubas napsal:

      To jak se Ostrava snaží a dře i když nemá takovou herní kvalitu se mi fakt líbí. Ale to co předvádí Chodov je děs. Tolik kvalitních hráčů mají a hrajou úplnou tužku – nechápu.

      A ještě postřeh k rozhodčím: hodně se mi líbilo, jak se nebáli Chodovu vzít míček za to, že minutu do konce třetiny jen držel míček za svou brankou a nehrál. Tohle chtělo trochu odvahy a za to palec nahoru 🙂

Napsat komentář

*