Patrik Dóža v dresu Könizu. Fabian Trees / www.imagepower.ch Patrik Dóža v dresu Könizu. Foto: Fabian Trees / www.imagepower.ch
21. 3. 2019 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Dóža pomohl Könizu do semifinále. Dál jdou také Malans, Curych a Wiler

 



Hned tři série byly rozhodnuty v nejkratším možném čase. Pouze jedna se natáhla na pět zápasů. Byla to série mezi Könizem a Zugem, kterou Köniz s Patrikem Dóžou ovládl nakonec 4:1. Stavem 4:0 na zápasy skončila série mezi Malansem Lukáše Veltšmída a Churem, také Curychem a Rychenbergem a Wilerem a Usterem.

Za stavu 3:0 pro Malans se odehrálo čtvrté utkání na palubovce Churu. A hned v první třetině hosté ukázali, že chtějí ukončit sérii v co nejkratším čase. Po dvaceti minutách vedli 2:0 a hned zkraje druhé části zvýšili na 3:0. Domácí sice korigovali ještě v téže třetině, ale třígólový náskok si Malans vzalo zpět dvě a půl minuty před koncem druhé třetiny. V závěrečné periodě sice hosté opět snížili, ale byla to jejich poslední branka v letošní sezoně. Florbalisté Malans s Lukášem Veltšmídem v sestavě zvítězili 4:2, v sérii 4:0 a radují se z postupu do semifinále. Naopak Churu s Davidem Rytychem sezóna končí.

Také série mezi Rychtenbergem a Curychem pokračovala za stavu 3:0 pro hosty. Curych už v šesté minutě vedl 2:0, ale domácí ještě v první třetině snížili. Po jednadvaceti sekundách druhé části dokonce vyrovnali, ale z nerozhodného stavu se radovali pouze dvě a půl minuty. Curych v dalším průběhu druhé dvacetiminutovky nasázel šest gólů a pro domácí to byla v podstatě konečná. Rychtenberg sice vyhrál třetí třetinu 2:1, ale to na jejich konci sezóny už nic nezměnilo. Curych zvítězil 9:4 a postoupil do semifinále švýcarské nejvyšší soutěže.

Uster a Wiler-Ersigen. I tato série měla stejný průběh jako již zmíněné. Po třech zápasech vedl Wiler 3:0 a uspěl i v utkání s pořadovým číslem čtyři. Ale neměl to vůbec jednoduché a zápas byl velmi vyrovnaný. Po prvních dvaceti minutách vedl favorit 1:0 a ve 26. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek. Jenže domácí florbalisté se nevzdali a o dvě minuty později snížili. Ovšem zkraje třetí třetiny zasadil Usteru poslední branku Johnsson a domácí už stačili pouze 75 sekund před koncem snížit. Wiler-Ersigen zvítězil 3:2 a i on postoupil mezi čtyři nejlepší celky Švýcarska.

Poslední série mezi Könizem a Zugem byla po třech zápasech nejvyrovnanější. Köniz vedl 2:1 a zvítězil i v následujících dvou duelech. Ve čtvrtém zápase, hraném v Zugu, se s góly nešetřilo a diváci jich viděli hned 21! Po pěti minutách vedli domácí 2:0, ale Köniz skóre otočil a v sedmnácté minutě už to bylo 4:2 pro hosty. O jednu z branek se postaral také Patrik Dóža. První část skončila poměrem 5:3 pro Köniz. I druhá část vyšla lépe hostům, kteří ji vyhráli 4:1 a dostali se do vedení 9:4. V tu chvíli to s domácími nevypadalo vůbec dobře. Navíc v poslední třetině inkasovali šest branek a vstřelili pouze dvě. Köniz vyhrál 15:6 a Patrik Dóža zaznamenal jednu branku a dvě nahrávky.

Na domácí palubovce tak mohl Köniz sérii ukončit a také se mu to povedlo. Sice prohrával od sedmé minuty 0:1, ale stav třemi brankami otočil a na dvou z nich se podílel Dóža asistencí. Když po čtyřiceti minutách navíc svítil na ukazateli skóre stav 5:2 pro domácí, bylo s Zugem zle. Navíc na začátku poslední části Köniz navýšil vedení na 7:2, když se gólově prosadil také Patrik Dóža. Hosté se ale nevzdali a deset minut před koncem snížili na rozdíl pouhých dvou gólů. Jenže to bylo z jejich strany vše. Köniz přidal další tři branky a připsal si rozhodující výhru v poměru 10:5 a celou sérii ovládl 4:1 na zápasy.

V semifinále na sebe narazí Curych s Malans a Wiler-Ersigen s Könizem. Obě série startují v sobotu 23. března.

VÝSLEDKY 3. A 4. ZÁPASŮ ČTVRTFINÁLE PLAY OFF ŠVÝCARSKÉ LIGY

MALANS – CHUR, KONEČNÝ STAV SÉRIE 4:0

Chur – Malans 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

GC CURYCH – HC RYCHENBERG, KONEČNÝ STAV SÉRIE 4:0

HC Rychenberg – GC Curych 4:9 (1:2, 1:6, 2:1)

WILER-ERSIGEN – USTER, KONEČNÝ STAV SÉRIE 4:0

Uster – Wiler-Ersigen 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

FLOORBALL KÖNIZ – ZUG, KONEČNÝ STAV SÉRIE 4:1

Zug – Floorball Köniz 6:15 (3:5, 1:4, 2:6) (za hosty Patrik DÓŽA 1+2)
Floorball Köniz – Zug 10:5 (2:1, 3:1, 5:3) (za domácí Patrik DÓŽA 1+2)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*