Židenice zvítězily v baráži nad Královskými Vinohrady Foto: Florbal Židenice
27. 4. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Židenice zůstanou v extralize, podruhé v řadě se zachránily v baráži

 



Florbalistky Židenic zůstanou účastnicemi nejvyšší ženské soutěže. Podruhé v řadě se zachránily v baráži a znovu jim na to stačil nejmenší možný počet zápasů. Po dvou výhrách na domácí palubovce totiž dokázaly nad Královskými Vinohrady zvítězit v Hostivici poměrem 7:3.

Královské Vinohrady se v baráži potýkaly s rozsáhlou marodkou a na svého extraligového soupeře nestačily. V sobotním zápase se Židenicím povedl vstup, když po deseti minutách vedly 2:0. Až v poslední minutě se povedlo snížit Vejvodové.

Pražanky podaly v nezvyklém prostředí nejlepší výkon, v polovině utkání se povedlo vyrovnat Skalické v přesilové hře. Radost z rovnovážného stavu ale trvala jen tři minuty, poté se prosadila Smutná. Stejné hráčce se navíc povedlo skórovat ještě jednou o čtyři minuty později, do kritické situace pak Vinohrady dostala vlastní branka Batíkové.

Ani tehdy se ale Vinohrady nevzdaly, Batíková ve 46. minutě už trefila správnou branku a snížila na rozdíl dvou branek. Na víc už se ale Vinohrady nezmohly, razítko na židecké setrvání naopak dala využitou přesilovou hrou v čase 55:55 Kamila Pravcová a v samém závěru se ještě prosadila Zuzana Hubáčková.

Židenice tak zvítězily 7:3 a v celé sérii 3:0. Stejně jako před rokem se tak zachránily v baráži. Loni porazily celek Bulldogs Brno, které letos v 1: lize žen zvítězil.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*