Wiler se po roce vrátil na vrchol. Foto: www.imagepower.ch / Fabian Trees
28. 4. 2019 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler je po roční pauze znovu švýcarským mistrem! Sikora a Šešulka slaví po výhře 8:4 nad Curychem titul

 



Wiler-Ersigen se po roční odmlce vrací na mistrovský trůn. K vítězství 8:4 nad Curychem došel po přesvědčivém výkonu, vítěze základní části nepustil v zápase ani jednou do vedení. Na výhře Wileru se podíleli dva Češi – Radek Sikora a Daniel Šešulka a také slovenský útočník Michal Dudovič.

Vzájemná ligová bilance obou týmů z letošní sezóny vyznívala před velkým finále lépe pro Wiler, což se nakonec potvrdilo i ve Superfinále. Wiler-Ersigen se do vedení dostal už v první třetině, po prvních čtyřiceti minutách ale byl výsledek zápasu velmi otevřený.

Curychu se sice podařila bleskurychlá odpověď na gól Wittwera, další branky od týmu z největšího švýcarského města ale dlouho nepřicházely. Wiler si tak postupně budoval náskok, ještě před koncem první třetiny jej poslal zpět do vedení Krähenbühl.

Slovenský reprezentant Michal Dudovič se v Superfinále zapsal na střeleckou listinu. Foto: www.imagepower.ch / Fabian Trees

Hubený náskok navýšil krátce po návratu z šaten Mutter a poslal Wiler do vedení 3:1. Z pohledu branek to pak bylo na delší dobu vše, střelci se znovu přihlásili o slovo až v posledním dějství. Znovu to ale bylo ze strany Wileru, již na 4:1 zvyšoval povedenou ranou z voleje kanonýr Känzig, který o pět minut později přihrál na neméně hezký gól z dílny Rentsche. V tu chvíli už byl náskok Wileru komfortní, po samostatném úniku slovenského Dudoviče to navíc začínalo zavánět debaklem.

Daniel Šešulka zakončil působení ve Wileru mistrovským titulem. Foto: www.imagepower.ch / Fabian Trees

Závěrečné minuty byly na obou stranách otevřenější obrany. Tři branky Curychu sice snížily hrozivě vypadající výsledek, Wiler ale i tak dokráčel k přesvědčivé výhře 8:4. Po vítězství Könizu s Patrikem Dóžou v minulé sezóně se tak na triumfu ve švýcarské lize opět podíleli Češi, konktrétně Radek Sikora a Daniel Šešulka. Pro Šešulku jde o symbolickou zlatou tečku za působením ve Wileru, po letošní sezóně zamíří do Churu.

SESTŘIH SUPERFINÁLE:

VÝSLEDEK SUPERFINÁLE:

GC Curych – SV Wiler 4:8 (1:2, 0:1, 3:5)
Branky: 12. Göldi (C. Meier), 55. Laely (C. Meier), 56. Reusser (Rüegger), 60. Laely (Göldi) – 12. Wittwer (Krähenbühl), 16. Krähenbühl (Bürki), 31. Mutter (Känzig), 42. Känzig (Väänänen), 47. Rentsch (Känzig), 51. Dudovič (M. Hofbauer), 56. Krähenbühl (Wittwer), 58. Känzig (Louis). Diváci: 8011.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*