Michal Kotlas společně se svým spoluhráčem Davidem Boušou při mistrovských oslavách. Foto: Štěpán Černý Michal Kotlas společně s Davidem Boušou slavili dva mistrovské tituly. Foto: Štěpán Černý
29. 5. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodovské legendy na Vinohradech! Týmu se jako trenéři ujmou Kotlas s Boušou

 



Vinohrady už mají nový realizační tým! Končícího Michala Pazderu vystřídá na pozici hlavního kouče Michal Kotlas, bývalý kapitán Chodova, který má ve sbírce dva mistrovské tituly z hráčské kariéry. Jako asistent ho doplní David Bouša.

Michal Kotlas nastupoval v nejvyšší soutěži za Havlíčkův Brod, Brno a Chodov a celkem v ní odehrál 493 zápasů. Poslední dva zmiňované týmy pak dlouhá léta vedl s kapitánskou páskou a Chodov z této pozice dovedl ke dvěma mistrovským titulům. V reprezentaci má na kontě 66 startů a je držitelem stříbrné medaile z mistrovství světa 2004.

David Bouša se v nejvyšší soutěži objevil postupně v dresech Future, Sparty a Chodova a zaznamenal celkem více než 350 zápasů. Stejně jako Kotlas má Bouša ve sbírce dva tituly ligového šampiona s Chodovem. V mezinárodním florbale pak dosáhl na zlato z akademického šampionátu.

Kotlase s Boušou ještě doplní jako asistent Boleslav Kytka, který se nedávno rovněž stal sportovním ředitelem klubu z Riegerových sadů. Fyzickou přípravu bude mít na starosti Jan Buchta, bývalý hráč Chodova, Tatranu a Vinohrad. O analýzu soupeřů a video by se měl starat Miroslav Purkrábek, dosavadní asistent Michala Pazdery, jenž v nové sezoně povede také vinohradskou juniorku.

Pro Kotlase s Boušou to bude první trenérská superligová štace. Nováček z Vinohrad letos obsadil jedenáctou příčku a jen těsně mu unikla záchrana skrze umístění na desátém místě. Udržení pak sokolové vybojovali v 1. kole play down proti Znojmu.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*