Členové nově vzniklého projektu "talentované mládeže" mladoboleslavského klubu. Foto: Florbal Mladá Boleslav Členové nově vzniklého projektu "talentované mládeže" mladoboleslavského klubu. Foto: Florbal Mladá Boleslav
17. 6. 2019 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav dá na Czech Open šanci mladým

 



Mladá Boleslav spouští nový projekt. Středočeský klub by rád postupně zabudovával mladíky do A týmu, a tak vytvořil skupinu 14 vybraných hráčů z dorostu a juniorů. Ti se v určitém rozsahu zapojí do přípravy s áčkem. V elitní kategorii Czech Open pak dostanou šanci především mladí. Boleslav na turnaj vyšle tým, který budou tvořit hráči ročníku 1994 a mladší.

Středočeši budou na tradičním srpnovém turnaji startovat po roční odmlce. Ačkoliv kádr utvoří pouze mladí hráči, mužstvo standardně povedou trenéři superligového týmu Petr Novotný a Martin Šácha.

Už na Czech Open, ale i na dalších letních turnajích, kterých se Mladá Boleslav zúčastní (mezinárodní turnaj v Mladé Boleslavi 16. až 18. srpna a Umeå Scandic Cupu na přelomu srpna a září), dostanou příležitost právě hráči ze zmíněné čtrnáctičlenné mládežnické skupiny.

„Takřka na každém postu máme reprezentanta, od něhož mladý hráč může přebírat zkušenosti. To považuji za velkou výhodu,“ řekl k projektu trenér Středočechů Petr Novotný. Nový kouč zároveň přiznal, že by se někdo z mládežnické skupiny mohl objevit v sestavě i na startu nové superligové sezony.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*