Vítězný tým Bohemians na Prague Challenge 2019. Foto: FbŠ Bohemians Vítězný tým Bohemians na Prague Challenge 2019. Foto: Ondřej Světlý, FbŠ Bohemians
25. 6. 2019 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Prague Challenge: Zlatý hattrick pro domácí Bohemians, Ostrava zdolala Vítkovice

 



Bohemians dokázali potřetí v řadě ovládnout domácí přípravný turnaj Prague Challenge. V nedělním finále na Děkance porazili Spartu 6:5. Třetí příčku obsadila Ostrava, která v městském derby přetlačila Vítkovice 10:7.

V pátek a v sobotu byla na programu základní část. Z prvního místa skupiny A postoupilo do boje o zlato áčko Bohemians, které porazilo jak Ostravu, tak Karlovy Vary. Ve skupině B zaznamenala dvě vítězství pražská Sparta, druhé skončily Vítkovice a třetí místo zbylo pro druhý tým domácích „klokanů“.

Neděli vyplnily boje o konečné umístění. Pátou příčku vítězstvím nad rezervním týmem Bohemky vybojoval jediný prvoligový účastník Karlovy Vary. Následovalo ostravské derby. Přestřelku nakonec ovládlo FBC, které triumfovalo 10:7.

„Každé vítězství nad Vítkovicemi je dobré. Ale samozřejmě je to příprava, potřebovali jsme hráče vyzkoušet. Z tohoto hlediska turnaj splnil očekávání. Viděl jsem, jak se hráči chovali pod tlakem, což je pro mě další materiál pro práci s týmem tak, abychom byli v září dobře připraveni,“ zhodnotil vystoupení ostravského FBC na turnaji trenér Karel Ševčík.

Finále bylo plné osobních soubojů. Bohemians vedli postupně 2:0 a 3:1, o náskok ale vždy přišli a Sparta se držela na dostřel až do samotného závěru. Nakonec v 59. minutě rozhodl při přesilovce 5 na 3 Filip Forman a vystřelil „klokanům“ vítězství. Bohemians jsou na turnaji stoprocentní, v tříleté historii se radovali z triumfu ve všech případech.

„Jsme spokojení. Byly to pěkné zápasy, ve finále bylo hodně emocí,“ načal své hodnocení trenér FbŠ Michal Jedlička. „Máme nové kondiční trenéry a snažíme se do florbalu zabudovat nové věci, což jsme zkoušeli i na tomto turnaji a celkem nám to fungovalo,“ byl spokojen Jedlička.

Konečné pořadí turnaje:

1. FbŠ Bohemians „green“
2. Sparta Praha
3. FBC Ostrava
4. 1. SC Vítkovice
5. FB Hurrican Karlovy Vary
6. FbŠ Bohemians „white“

Záznam finálového zápasu:

Fotogalerie z turnaje:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*