Mladá Boleslav loni triumfovala na domácím Bohemia Trophy. Foto: Florbal Mladá Boleslav Mladá Boleslav loni triumfovala na domácím Bohemia Trophy. Foto: Florbal Mladá Boleslav
22. 7. 2019 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Na srpnové Bohemia Trophy dorazí Dalen, EräViikingit a Köniz. Boleslav bude opět v roli obhájce

 



Od pátku 16. do neděle 18. srpna se v Mladé Boleslavi uskuteční třetí ročník přípravného turnaje Bohemia Trophy. I letos si organizátoři dali záležet a do Prahy přivábili kvalitní mužstva. Na akci se tak představí semifinalista švédské superligy Dalen, semifinalista švýcarské ligy Köniz a čtvrtfinalista finské elitní soutěže EräViikingit.

Zatímco loni se Bohemia Trophy konalo v závěru června, letos se turnaj přesunul na srpen a bude tak pro Boleslavské znamenat jednu z posledních prověrek před startem nového ligového ročníku. Zároveň už se na spolupořádání nebude podílet pražská Sparta.

„Po dvou letech, na kterých jsme byli domluvení a kdy jsme turnaj pořádali společně s pražskou Spartou, letos začínáme novou kapitolu s pozměněným formátem,“ vysvětlil ředitel turnaje a zároveň generální manažer Boleslavi Tomáš Pacák. A vzápětí dodal, že Boleslav pojí se všemi účastníky dobré vztahy.

„Dalen přijede na Bohemia Trophy už potřetí a my jsme zároveň tradičními účastníky jejich Umeå Scandic Cupu a dětského Umeå Floorball Festivalu. EräViikingit hraje své domácí zápasy ve Vantaa, což je partnerské město Mladé Boleslavi a my řešíme možnost zájezdu naší mládeže do Finska. Köniz jsme loni i v dřívějších letech hostili v přípravném období a i my jsme v roce 2011 hráli na jejich půdě přípravné utkání.“

Oba dva předchozí ročníky ovládli domácí Středočeši. To se ještě účastnilo šest družstev rozdělených do dvou tříčlenných skupin. Tentokráte jsou účastníci jen čtyři, a tak organizátoři zvolili systém jedné skupiny. Během tří dnů se tak každý utká s každým. Všechny duely turnaje bude vysílat LSTV.cz.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*