Ostravské FBC remizovalo v základní skupině s Falunem 2:2 a zítra na švédského giganta narazí znova. Foto: FBC Ostrava Ostravské FBC remizovalo v základní skupině s Falunem 2:2 a zítra na švédského giganta narazí znova. Foto: FBC Ostrava
9. 8. 2019 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava remizovala s Falunem a vyřadila dva švýcarské celky, do čtvrtfinále jdou čtyři české týmy

 



Velmi cenné výsledky zaznamenali na letošním 28. ročníku Czech Open florbalisté ostravského FBC. Svěřenci kouče Ševčíka remizovali v základní skupině s Falunem 2:2. Skrze opravnou část pavouka pak dokázali vyřadit jak Zug, tak Malans a zítra si souboj s Falunem zopakují ve čtvrtfinálové části turnaje.

Ostrava ve skupině prohrála s Tatranem i se švýcarským Wilerem. Jediný bod pak Daniš a spol. zapsali po remíze s favorizovaným Falunem. Střelecky se proti švédskému gigantovi prosadili právě kapitán Daniš a Kaloč. Falun i tak ovládl tabulku skupiny C a Ostrava šla z posledního místa do oprav.

V nich Ostravané nejprve po samostatných nájezdech přetlačili švýcarský Zug United 2:1, přičemž rozhodující trefu zapsal Sládek. V předkole play off se pak FBC střetlo s aligátory z Malans a po obratu z 1:2 na 4:3 se radovalo z postupu do play off. Ševčíkův tým se zítra podruhé během dvou dnů střetne s Falunem.

Mezi postupujícími celky kromě Ostravy figurují ještě tři další české týmy. Stejně jako Ostrava si postup přes opravnou část pavouka vybojoval střešovický Tatran. Pražané porazili lotyšské Lekrings 6:3 a následně po nájezdech zdolali Pardubice 5:4.

Den bez porážky zaznamenali hráči Chodova. Ti nejprve bez problémů porazili Malans 6:1, v osmifinálové skupině remizovali se švédským Höllvikens 2:2 a na závěr porazili Spartu 7:4. V zítřejším čtvrtfinále se celek z Jižního Města utká s Bohemians.

„Klokani“ ovládli základní skupinu se stoprocentním ziskem bodů, ale v pátek nedokázali konkurovat těžkým zahraničním soupeřům. Padli jak s Wilerem, tak s Falunem. I tak budou mít v pražském derby s Chodovem šanci postoupit do boje o medaile. Čtvrtfinálové duely jsou na programu v sobotu od 10 a od 12 hodin na Vinohradech a na Podvinném Mlýně.

Výsledky 2. hracího dne Czech Open 2019:

SKUPINA A:

Chur Unihockey – Sparta Praha 2:2
Florbal Mladá Boleslav – Höllvikens IBF 2:4

SKUPINA B:

UHC Alligator Malans – Florbal Chodov 1:6
Sokol Pardubice – Pixbo Wallenstam IBK 1:6

SKUPINA C:

FBC Ostrava – IBF Falun 2:2
SV Wiler-Ersigen – Tatran Střešovice 5:0

SKUPINA D:

Unihockey Tigers Langnau – Lekrings 2:1
Zug United – FbŠ Bohemians 1:5

OSMIFINÁLOVÁ SKUPINA E:

Pixbo Wallenstam IBK – Sparta Praha 6:2
Höllvikens IBF – Florbal Chodov 2:2
Höllvikens IBF – Pixbo Wallenstam IBK 3:9
Florbal Chodov – Sparta Praha 7:4

OSMIFINÁLOVÁ SKUPINA F:

IBF Falun – Unihockey Tigers Langnau 5:1
FbŠ Bohemians – SV Wiler-Ersigen 3:6
IBF Falun – FbŠ Bohemians 9:3
Unihockey Tigers Langnau – SV Wiler-Ersigen 1:4

OPRAVNÉ ZÁPASY:

UHC Alligator Malans – Chur Unihockey 7:2
Zug United – FBC Ostrava 1:2 po sam. náj.
Florbal Mladá Boleslav – Sokol Pardubice 1:2
Tatran Střešovice – Lekrings 6:3

PŘEDKOLO PLAY OFF:

UHC Alligator Malans – FBC Ostrava 3:4
Sokol Pardubice – Tatran Střešovice 4:5 po sam. náj.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*