Mladoboleslavští potřetí v řadě ovládli přípravný turnaj Bohemia Trophy. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Mladoboleslavští potřetí v řadě ovládli přípravný turnaj Bohemia Trophy. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
19. 8. 2019 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Třetí ročník, třetí vítězství. Mladá Boleslav opět triumfovala na Bohemia Trophy

 



V Mladé Boleslavi se o víkendu konal třetí ročník mezinárodního florbalového turnaje Bohemia Trophy. Domácí klub v konkurenci elitních týmů ze Švédska, Finska a Švýcarska navázal na triumfy z let 2017 a 2018 a slaví zlatý turnajový hattrick.

Superfinalisté posledního ročníku české superligy Florbal Mladá Boleslav, semifinalisté švédské superligy IBK Dalen, semifinalisté švýcarské ligy Floorball Köniz a čtvrtfinalisté finské ligy EräViikingit dohromady tvořili na Bohemia Trophy 2019 velmi kvalitní sešlost.

Během tří dnů se utkal každý s každým, Mladá Boleslav se sedmi body ovládla turnajovou tabulku. Druhý skončil IBK Dalen s pěti body, o pořadí na třetím a čtvrtém místě rozhodla nedělní výhra Könizu 13:10 nad EräViikingit, díky níž měl švýcarský klub lepší vzájemný zápas.

„Turnaj pro nás byl nesmírně náročný, protože na něm startovaly tři zahraniční týmy, které patří mezi nejlepší na světě. Navíc už v půlce srpna všichni bývají na konci přípravy a v kompletních sestavách. Jsem rád za to, jak jsme se prezentovali,“ řekl trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný.

Nejlepším střelcem byl švýcarský reprezentant Manuel Maurer (Köniz), kterého v all-star výběru doplnili brankář Mans Parsjö-Tegnér (IBK Dalen), obránci Jonne Junkkarinen (Köniz), Tadeáš Chroust (Florbal Mladá Boleslav) a útočníci Lauri Kapanen (EräViikingit) a Jiří Curney (Florbal Mladá Boleslav).

Výsledky Bohemia Trophy 2019:

IBK Dalen – Floorball Köniz 6:5 (1:2, 1:3, 4:0)
Florbal Mladá Boleslav – EräViikingit 6:2 (0:0, 1:0, 5:2)
IBK Dalen – EräViikingit 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Floorball Köniz – Florbal Mladá Boleslav 7:9 (3:2, 1:6, 3:1)
EräViikingit – Floorball Köniz 10:13 (2:4, 2:5, 6:4)
Florbal Mladá Boleslav – IBK Dalen 3:4 (1:0, 0:2, 2:1) po náj.

Konečné umístění:

1. Florbal Mladá Boleslav 7 bodů
2. IBK Dalen 5 bodů
3. Floorball Köniz 3 body
4. EräViikingit 3 body


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*