Tomáš Sladký mezi novináři po losu Champions Cupu 2020. Foto: Český Florbal
26. 9. 2019 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Švédští soupeři pro Vítkovice. Nebojíme se velké výzvy, zní unisono od obou týmů

 



Los Champions Cupu 2020 v prostorách ostravské Nové Radnice ve čtvrtek určil, že oba vítkovické týmy narazí v semifinále turnaje na švédské protivníky. Muže pod vedením hlavního trenéra Pavla Bruse tak čeká slavná Storvreta, Tomáš Martiník pak své svěřenkyně povede do boje proti senzačním mistryním z Täby. Z obou táborů po losu znělo, že se velké výzvy nebojí.

Mužskému týmu los vyhovoval, Švédy před Finy preferoval. „Soupeře jsme si přáli, preferovali jsme jej před Finy. Těším se na to, bude to fyzicky náročný zápas, ale věřím tomu, že taktický,“ komentoval los kapitán Tomáš Sladký.

Zkušený florbalový světoběžník zažije první Champions Cup v dresu Vítkovic. „Jsem rád, že se mi to na sklonku kariéry podařilo, vždy, když jsme vyhráli titul, tak jsem pak někam utekl pryč, konečně to tedy klaplo,“ usmíval se.

V pozitivním duchu pokračoval také Pavel Brus, podle kterého je švédský mistr pro Vítkovice hratelnější. „Přáli jsme se Švédy, Storvreta je pro nás více hratelná. Bude to taktická bitva, můj tip je, že moc branek nepadne, ale my musíme udělat cokoliv, abychom uspěli,“ vzkázal.

To v ženském táboře byla atmosféra trochu jiná. Z převážné míry ostravské publikum na losu a dost možná také zástupci města a kraje, si totiž přáli, aby se Rytířky utkaly opět po roce s SB-Pro.  „Osobně jsem chtěla spíše SB-Pro, jelikož jsme je už v lednu na Champions Cupu dokázaly porazit. Každopádně ale musíme porazit každého soupeře, takže na zápas se těším a věřím, že bude úspěšný,“ přiznala Lucie Theimerová.

Hlavní trenér Tomáš Martiník ale nakonec los okomentoval se stoickým klidem. „Do zápasu určitě nepůjdeme v roli favorita, ale ani jako poražení a pokusíme se soupeře překvapit tak, jako jsme možná letos v lednu překvapili SB-Pro. Připravíme se a zkusíme zase něco nového. Rozhodně do zápasu nepůjdeme jako poražení a pokusíme se podat náš nejlepší výkon před domácím publikem,“ navnadil publikum do RT Torax Arény.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*