Nová posila Vítkovic: Siti Nurhaliza Khairul Anuar Foto: Flickr IFF
1. 10. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Adaptace ještě nějakou dobu potrvá, učím se i pozorováním týmu, hodnotí Khairul Anuar

 



Poprvé dostala příležitost v základní sestavě a využila ji naplno. Nastoupila ve formaci po boku kapitánky Denisy Ferenčíkové, aby v zápase, který skončil výhrou Vítkovic 20:0, zapsala čtyři body za hattrick a asistenci. Po utkání poskytla rozhovor klubovému webu, ze kterého vyplývá, že Siti Nurhaliza Khairul Anuar ještě bude potřebovat čas, aby se plně přizpůsobila. Nicméně, maličká Singapurka je připravena bojovat.

Její přestup vyvolal v tamní florbalové komunitě poprask, sama se tamním novinářům svěřila s tím, že zprvu nevěřila tomu, že by Vítkovice mohly mít zájem právě o ní. Když ale po turnaji Czech Open přišla oficiální nabídka, neváhala. „Chtěla jsem se stát lepší hráčkou a hrát zápasy ve vysokém tempu,“ uvedla na klubovém webu důvod přestupu.

Novinkou pro ni byl odlišný tréninkový proces, na který si stále ještě postupně zvyká. „Jsou dvě zásadní věci, které dělají rozdíl: intenzita a fyzická náročnost. V Česku je tempo opravu rychlé. Přihrávky a pohyb obecně je velmi rychlý a přesný. Co se týče fyzické náročnosti, tak každý je zde agresivní nejen v zápasech, ale také v trénincích. Cítím se tak, jako by se také na tréninku hrál zápas. Věřím ale tomu, že je to dobrá průprava, protože když přijde na zápas, tak hráčky jsou připraveny na opravdu tvrdý fyzický kontakt,“ rozebírá svůj pohled na florbalovou přípravu po zhruba měsíci v Ostravě.

První utkání proti Bulldogs sledovala z tribuny, v dalších dvou hrála epizodní roli, aby v Olomouci nastoupila poprvé od začátku, což je velký rozdíl oproti Singapuru, kde byla pro tým nepostradatelná. „Osobně pro mě to těžké není. Když jsem se rozhodla do Česka přijít, tak jsem tady šla s tím, že chci mít tu zkušenost a co nejvíce se toho naučit. Věřím tomu, že trénování s týmem a pozorování jej při zápasech je také jednou z forem sbírání zkušeností,“ bere dvacetiletá florbalistka svou situaci s nadhledem.

Byla před svou faktickou premiérou nervózní? „Určitě ano, protože se jednalo o mé první utkání v základní sestavě,“ odpověděla na otázku, jestli byla nervózní.

Nakonec ale mohla z Olomouce odjet spokojená. Zapsala si totiž celkem čtyři kanadské body za hattrick a asistenci. Po utkání pak děkovala všem spoluhráčkám. „Bylo to strašidelné, bála jsem se, ale Denisa měla velkou trpělivost. Společně s celým týmem mi poskytovala zpětnou vazbu a povzbudivá slova po každém střídání, což mi pomohlo projít celým utkáním,“ popsala.

A sama věří, že ještě neřekla poslední slovo. „Právě teď tak zhruba vím, jaké jsou zde požadavky na hráčky. Nicméně, plně se jim přizpůsobit a adaptovat se na ně, bude pravděpodobně ještě nějakou dobu trvat, uvedla.

Na palubovce Čajkarény ale ukázala potenciál. „Jsem opravdu šťastná, je to pro mě motivace k tomu, pracovat opravdu tvrdě,“ uzavřela Siti Nurhaliza Khairul Anuar.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*