Florbalistky Liberce i Olomouce čekají důležité zápasy. Foto: FBC Liberec
5. 10. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Páté kolo servíruje zajímavé duely, o první body si to rozdá Liberec s Bulldogs

 



Páté pokračování nejvyšší ženské soutěže má na programu několik potenciálně zajímavých duelů. Do Olomouce přijede Jičín, v Liberci si to tamní Crazy girls rozdají o první body s Bulldogs Brno. Do Ostravy přijedou florbalistky Panthers, opačným směrem se vydají Vítkovice, které vyzvou Tatran.

Program 5. kola Extraligy žen:

FBC ČPP OSTRAVA – Panthers Praha
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
V minulém kole si florbalistky Ostravy poradily s Ivanti Tigers, jejich soupeřky zase zapsaly první body po výhře nad Libercem. FBC se zatím doma ne úplně daří potvrzovat roli favorita, čehož by hráčky Panthers mohly využívat především v první polovině utkání. Následně by se ale měl projevit výkonnostní rozdíl, který mezi oběma soupeři aktuálně je.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

FBS Olomouc – KM automatik FBK Jičín
Sobota, 17.00, SH Čajkaréna Olomouc
Nesmírně zajímavý a také důležitý zápas se v sobotu odehraje v Čajkaréně. Domácí Olomouc bude určitě chtít navázat na výhru z prvního kola, Jičín zase potřebuje zabrat poté, co ztratil body proti Židenicím. Svou roli by mohla sehrát větší zkušenost na straně hostí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body

Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 18.00, STODOLA Aréna Střešovice
Tatran je vnímán za „černého koně“ soutěže a v minulém kole byl blízko bodového zisku proti Bohemians. Další šanci na překvapivé body bude mít parta okolo legendární Denisy Billé už v sobotu proti Vítkovicím a dá se předpokládat, že úřadující šampionky potrápí. Přesto by Vítkovice měly po dvou snadnějších výhrách ukázat kvalitu a odvézt si tři body.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – Bulldogs Brno
Sobota, 18.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Pod Ještědem proběhne tuhá bitva o první extraligové body a odlepení se z ligového podpalubí. Oba celky zatím výrazně inkasují, nicméně tento zápas by mohl být o tom, kdo se dostane do vedení. Svou roli by mohla hrát také chuť po premiérových bodech u nováčka z Brna, na druhé straně také Liberec ví, že po dvou kolech s papírově silnějšími soupeři má nyní možnost bodovat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 3 body

K1 Florbal Židenice – Ivanti Tigers Jižní Město
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno
Židenice mohou být s úvodem sezony relativně spokojeny. Utrpěly sice dvě porážky, ale připsaly si rovněž dvě cenné výhry, které prakticky znamenají, že v boji o primární cíl, kterým je postup do play off, jsou zatím stoprocentní. Po dvou výhrách mají před sebou zápas, ve kterém mohou opět jen překvapit. Na druhou stranu, florbalistky Ivanti Tigers mohou být v aktuální situaci zranitelné a budou tak muset podat optimální výkon k tomu, aby v Brně uspěly.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
Neděle, 15.00, SH Jižní Město
Kolo uzavře „barevný“ duel, když se proti sobě postaví zelenobílé hráčky Bohemians a růžový Chodov, který tak poprvé v zápase podpoří charitativní projekt. V utkání jsou Lvice jasným favoritem a Bohemians mohou jen překvapit, na druhou stranu mohou Klokanky těžit z vybojované výhry nad Tatranem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*