Hráčky Tatranu a Panthers čekají zajímavá utkání. Foto: Panthers Praha
12. 10. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: V Rudné se utkají Panthers s Židenicemi, bude nějaké překvapení na úkor favoritů?

 



Na první pohled se může zdát, že karty jsou pro šesté kolo rozdány poměrně jasně. Elitní týmy totiž většinou hostí soupeře ze druhé poloviny tabulky, takže šlágr kola musíte hledat jinde. Je jím souboj Panthers, jehož hráčky by rády navázaly na bod z Ostravy a Židenic, které zase hájí neporazitelnost se srovnatelnými soupeři.

Program 6. kola Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – KM automatik FBK Jičín
Sobota, 14.30, SC Dubina Ostrava
Šesté kolo otevírá souboj Vítkovic a Jičína. Hosté mají za sebou nepodařené dvě utkání v řadě, která mohou v konečném účtování hodně bolet. Podobně jako v minulých kolech u Chodova, také u úřadujících mistryň platí, že nejsou soupeřem, proti kterému by se snadno získalo herní sebevědomí. Rozjeté Vítkovice vědí, že ztráta by měla následky v boji o první příčky, Jičín může na Dubině pouze překvapit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – FBS Olomouc
Sobota, 17.00, SH Jižní Město
Olomouc se oklepala ze dvacetigólového přídělu na výbornou a porazila Jičín. Má tedy 6 bodů a relativní klid před utkáním proti Ivanti Tigers, ve kterém může znovu jen překvapit. Pražanky procházejí určitým herním vývojem a v jednotlivých pasážích zápasu mohou mít problémy, nakonec by ale měly potvrdit kvalitu. Zajímavý zápas může čekat brankářku Martinu Frankovou, pokud nastoupí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

Bulldogs Brno – FBC ČPP OSTRAVA
Sobota, 19.00, SH SportPoint Brno
Ostrava má v dosavadním průběhu ročníku problémy s papírově slabšími soupeři, čehož by hráčky Bulldogs mohly využít. Na druhou stranu, ztráta pro Panthers určitě nezůstala bez odezvy, a tak se dá očekávat, že ostravské florbalistky zařadí vyšší rychlostní stupeň. Anebo se dočkáme dalšího překvapení v Brně?
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

FbŠ Bohemians – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 14.00, SH Děkanka
Tři výhry a dva těžké direkty od elitních týmů, to je dosavadní bilance Bohemians. Proti Liberci přichází zápas, ve kterém svěřenkyně Tomáše Grigara potřebují potvrdit svou pozici a neztratit. Liberec naopak v minulém kole nezískal body s Bulldogs a zůstává tak jediným týmem bez bodu. A proti zkušenému jádru Bohemians to opět bude mít velmi těžké.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Michaela Marešová proti Chodovu. Zkratkovitě by se tento zápas dal vyjádřit takto, je jasné, že ve Stodole to může být zajímavé pražské derby. Tatran potřebuje navázat na výkon z první třetiny proti Vítkovicím, kterou vyhrál 3:1 a vydržet v tomto tempu ještě déle. Takto by mohl mít proti chodovské ofenzivní síle šanci, pořád ale platí, že Chodov je favoritem tohoto duelu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Panthers Praha – K1 Florbal Židenice
Neděle, 16.30, SH ZŠ Rudná
To nejlepší v posledním zápase. Duel Panthers s Židenicemi je jednoznačným šlágrem, oba týmy hrají o hodně. Panthers už v dosavadním ročníku utrpěly dvě citlivé porážky, Židenice zase porazily jak Olomouc, tak Jičín a relativně tak mohou být v pohodě. Uvidíme také, jakou roli sehraje pohárové utkání Židenic s Ostravou.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*