České juniorky podlehly Švédsku, Foto: Vladimír Hodač, Český florbal
18. 10. 2019 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky bojovaly a dokázaly srovnat nepříznivé skóre, tři branky v řadě ale rozhodly o prohře 3:6

 



Česká reprezentace juniorek má za sebou první utkání na domácím turnaji série EuroFloorball Tour. Mladé české naděje podaly sympatický výkon, když se jim ještě na začátku třetí třetiny povedlo srovnat na 3:3, nicméně následně přišly tři branky soupeřek, které tím rozhodly o své výhře 6:3. Hattrickem se blýskla Philippa Blom, dvě branky Češek vsítila Vendula Maroszová.

Prvních deset minut se hrálo ve vlažném tempu, snad pro brzký začátek, pro nový švédský tým se pak prakticky jednalo o první mezinárodní zápas v takovém složení. Druhá polovina první části již byla zajímavější a přinesla několik zajímavých momentů. Do vedení šly Švédky v 15. minutě zásluhou Zachrisson, už o čtrnáct sekund později ale srovnala svou první brankou v zápase Maroszová.

Do druhé třetiny vstoupily Češky ve čtyřech a soupeři se povedlo vyloučení Kubečkové potrestat. Vysoká útočnice Philippa Blom, která už v předcházejícím průběhu utkání ukázala, že si umí najít volný prostor, si seběhla na nahrávku a prostřelila Karasovou. Stejná hráčka o necelé tři minuty později poslala Švédsko do dvoubrankového vedení.

Na Češkách bylo vidět, že je průběh zápasu zaskočil, přesto se dokázaly zkonsolidovat a do konce druhé třetiny již neinkasovat. Navíc měly také trochu smůlu, když své šance neproměnily například Seemannová se Želízkovou. Položily tak základ pro vstup do poslední části základní hrací doby, který se jim naopak povedl skvěle.

Ve 42. minutě totiž snížila umístěnou ranou Prontekerová, o tři minuty později pak srovnala Maroszová. I nadále měly Češky více ze hry, jenže Švédky se z tlaku dostaly nejlepším možným způsobem: brankou Johansson. O dvě minuty později navíc bylo ještě hůře, když se dokázala prosadit Ohgren.

Zdálo se, že Češky se dokáží znovu vrátit do zápasu, ale šest minut před koncem zkompletovala hattrick Blom. Závěr už si mladý švédský tým pohlídal a dovedl utkání do vítězného konce poměrem 6:3.

EFT juniorek 2019:

Česko – Švédsko 3:6 (1:1, 0:2 a 2:3)
Branky:
16. a 45. Maroszová a 42. Prontekerová – 21., 24. a 54. Blom, 15. Zachrisson, 49. Johansson a 50. Ohgren. Střely na branku: 32:34. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi (Švýcarsko). Diváci: 234. Nejlepší hráčky: Vendula Maroszová – Philippa Blom.

Česko: Karasová – Havlíčková, Keprtová, Lechnerová, Havlínová, Lenfeldová, Vachudová – Želízková, Řezáčová, Báčová – Seemannová, Kubečková, Maroszová – Kovaříková, Trojánková, Chudá – Maděrová, Prontekerová a Houžvičková. Hlavní trenér: Tomáš Martiník.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*