Gentiana Behluli vedla Švýcarky za vítězstvím hattrickem. Foto: Flickr Český Florbal
20. 10. 2019 Reprezentace juniorek (4) KOMENTÁŘŮ

Tvrdý direkt z produktivity: juniorská reprezentace podlehla Švýcarsku vysoko 2:7

 



Poslední a rozhodující zápas mají za sebou české juniorky. Bohužel, se Švýcarskem sice byly aktivní, jenže soupeř jim udělil lekci z produktivity a porazily je 7:2. Na domácím turnaji EuroFloorball Tour tak juniorky skončily poslední, z vítězství se raduje Finsko, které v prvním nedělním utkání porazilo Švédsko.

Úvod utkání patřil domácím florbalistkám, které prakticky neustále zaměstnávaly brankářku von Allmen. A k radosti publika šly na konci sedmé minuty do vedení zásluhou Býčkové. Jenže vedení jim vydrželo pouze čtyři minuty, poté se prosadila Behluhi.

Vyrovnání Švýcarkám dodalo sebevědomí a hru vyrovnaly, navíc se po rychlém úniku Behluhi radovaly z vedení. Na delší dobu to bylo vše, co se událo, Češky se sice ujaly aktivity, jenže vyloženou šanci neměly.

Druhá část byla svým průběhem prakticky totožná: Češky se snažily útočit, ale byly to Švýcarky, kdo dával branky z rychlých úniků. Nejprve sice neproměnila samostatný nájezd Wick, nicméně ve 34. minutě se prosadila potřetí v řadě Behluhi, v samém závěru třetiny pak Linn Larsson, Češkám naopak několikrát vystavila stopku brankářka von Allmen.

Jestliže juniorky věřily ve zvrat v poslední části utkání, ve 43. minutě jim vzala vítr z plachet další brankou Gerber. Juniorky si byly následně schopny vytvořit několik šancí, ale gólově se prosadila Wick. Paradoxně se tak stalo ve chvíli, kdy se na polovině hřiště, zřejmě s poraněním kolene, svíjela bolestí její spoluhráčka Fitzi.

Ani zranění spoluhráčky ale švýcarský stroj nezastavilo, naopak si připsal možná nejhezčí branku utkání díky kombinaci zakončené

Na českém národním týmu bylo sympatické, že utkání za stavu 1:7 nezabalil a snažil se alespoň o čestné úspěchy, což se v poslední minutě povedlo Prontekerové.  Ve svém posledním utkání na domácím turnaji EuroFloorball Tour tak nakonec juniorky podlehly Švýcarsku 2:7 a v tabulce skončily poslední.

EFT juniorek 2019:

Česko – Švýcarsko 2:7 (1:2, 0:2, 1:3)
Branky:
7. Býčková a 60. Prontekerová – 11., 15. a 34. Behluli, 40. Larsson, 43. Gerber, 48. Wick a 52. Koch. Střely na branku: 34:25. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Rozhodčí: Franzon, Hedelind (Švédsko). Diváci: 319. Nejlepší hráčky: Marianna Býčková – Gentiana Behluli.

Česko: Janglová (41. Karasová) – Lechnerová, Havlínová, Havlíčková, Keprtová, Houžvičková, Vachudová, Lenfeldová – Chudá, Kubečková, Maroszová – Báčová, Želízková, Býčková – Kovaříková, Trojánková, Řezáčová – Maděrová a Prontekerová. Hlavní trenér: Tomáš Martiník.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jenda napsal:

    Špatné hodnocení zápasu. Vyznívá z něj, že to vlastně bylo ok, jen se jsme nebyli produktivní. Jesli takové zaslepené budou mít i trenéři, tak jsme v háji. Snad ne. Nebylo to ok. Švýcarsko mělo zápas pod kontrolou a spoustu dalších výrazných šancí k tomu. I ony by mohly brečet nad produktivitou.

  • Jenda napsal:

    Největší rozdíl byl v kondici, náš tým jednoduše odešel. Máme měsíc a půl od konce letních příprav, spousta holek hraje v extralize a situace je taková, že nezvládnou běhat 3 zápasy po sobě. Jak bude vypadat MS, kde je těch zápasů za sebou ještě víc a ty nejtěžší na závěr?

  • Jenda napsal:

    Top 4 se letos vzácně vyrovnává, každý může porazit každého, česká repre má velký potenciál získat i lepší než bronzovou medaili. Pokud ale její hráčky budou jen uspokojené s tím, že vyhrávají v české lize, a namísto tvrdé práce se povezou na vlně svého ega, že nad ně není, tak na MS tvrdě dopadnou, protože SWE, FIN ani SUI tuhle chybu nidky neudělají.

    A to by byla velká škoda, protože ten tým má na to dojít daleko. Jen musí holky začít dřít, ať neodpadnou v půlce turnaje.

  • Úspěch napsal:

    Ono je to těžké, pokud je to stejné jako v minulém cyklu, tak před ten tým je postaven cíl skončit třetí. Pak se to povede a všichni to berou jako obrovský úspěch, jenže kdo viděl poslední MS, nemůže si to myslet, kdyby byl ten tým lépe připraven, mohlo to MS opravdu skončit úspěchem a ne jen poražením utrápeného Polska a splněním povinnosti.

    Pokud se pořád budeme jen soustředit na to, abychom končili třetí, nemůžeme se bavit o nějakém zlepšení, připravení hráček pro ženskou reprezentaci a přiblížení se těm nejlepším.

Napsat komentář

*