Vítkovice a Chodov budou stát proti sobě. Foto: Otakar Prášek
26. 10. 2019 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Preview: Extraliga nabízí bitvu o první místo, brněnské derby nebo boje o cenné body

 



Extraliga žen nabízí o prodlouženém víkendu hned dvě kola a je jasné, že se bude na co dívat. Jednoznačným sobotním tahákem je bitva o první místo mezi Chodovem a Vítkovicemi, stranou jistě nebude chtít zůstat ani brněnské derby. Důležité boje čekají také florbalistky Olomouce a Panthers, které potřebují body v boji o play off. A nenápadný na první pohled může být souboj Bohemians se Židenicemi.

Program sobotního 7. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – Tatran Střešovice
17.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Zápasové menu tohoto víkendu začíná soubojem Liberce s Tatranem, přičemž domácí se v sezoně mohou spolehnout na několik posil právě z pražského týmu. Ten bude v utkání favoritem, ačkoliv domácí už potřebují zabrat a získat první body do tabulky. Proti Tatranu a jeho aktivnímu pojetí to ale budou mít velmi těžké.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

FBS Olomouc – Panthers Praha
17.00, SH Čajkaréna Olomouc
Jak Panthers, tak Olomouc čeká nesmírně důležitý víkend. Olomouc potřebuje potvrdit dvě cenné výhry nad srovnatelnými soupeři, Panthers zase musí zabrat, aby ukázaly, že patří na vyšší příčky v tabulce, což avizoval sám trenér Lukáš Jenšík. Vzájemné utkání by mohlo být dobrým odrazovým můstkem pro oba týmy, favorizujeme Panthers, které přeci jen mají o něco více papírově kvalitnější kádr.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

KM automatik FBK Jičín – Ivanti Tigers Jižní Město
17.30, Sportovní areál Jičín
Jičín oznámil návraty Zuzany Svobodové s Nikolou Kuchařovou, Ivanti Tigers na 99% nastoupí bez Venduly Beránkové. Je jasné, že v prostředí jičínského sportovního areálu nečeká na pražského favorita nic snadného, nicméně na Jičín, který zatím není v optimální herní pohodě, by měl stačit a potvrdit roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

K1 Florbal Židenice – Bulldogs Brno
19.00, MSH Vodova Brno
Brněnské derby se z „mezipatra“, tedy baráže, po letech konečně přesunulo do nejvyšší soutěže. Bulldogs předvedly nadějný začátek, dokázaly porazit Liberec, ale v posledních zápasech to vypadá, jako by jim trochu docházel dech a začala se projevovat nováčkovská daň. Židenice jsou po vítězství nad Panthers nadále stoprocentní v soubojích se srovnatelnými týmy a v případě výhry nad Bulldogs mohou udělat další velký krok směrem k play off.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
19.00, SH Jižní Město
Sobotní hlavní chod obstará souboj o čelo tabulky, ve kterém se utkají dva týmy, které dosud jako jediné neztratily ani bod. Vítkovice nebudou moci využít služeb zraněné reprezentantky Veroniky Enenkelové, která svádí souboj s časem o účast na mistrovství světa, Chodov může těžit z toho, že jeho kádr je konzistentnější také z pohledu toho, jak dlouho spolu hráčky jsou. Každopádně se bude jednat o těžký test pro oba týmy.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 2 body

FBC ČPP OSTRAVA – FbŠ Bohemians
20.00, ČPP Aréna Ostrava
Ostravu čeká večerní zápas s Bohemians. Klokanky jsou na tom stejně jako Židenice: trpělivě čekají na svou šanci na pátém místě a v sezoně si již připsaly cenné skalpy Panthers nebo Tatranu. Na druhou stranu, v zápasech s nejlepšími týmy mají hrozivé skóre 0:24. Dočkají se v Ostravě, která má v této sezoně určité problémy s výkonností?
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

Program pondělního 8. kola Extraligy žen

FbŠ Bohemians – K1 Florbal Židenice
14.00, SH Děkanka
Jak již bylo naznačeno v posledním utkání sobotního kola, první pondělní zápas bude nesmírně zajímavý a dost možná také soubojem o pátou příčku. Pro hráčky Bohemians by mělo hrát výhodu domácí prostředí, Židenice by ale mohly přijet v bojovné náladě po výhře v derby. V prvním pondělním utkání se každopádně dá očekávat velká bitva.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

Tatran Střešovice – FBC ČPP OSTRAVA
15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Za loňskou čtvrtfinálovou sérii s Ostravou si Tatran vysloužil respekt, teď přivítá Ostravu doma v základní části. Svěřenkyně trenéra Robenka už ztratily jeden bod s Panthers na druhou stranu je může motivovat případný posun na druhou příčku před vítěze duelu Chdoov – Vítkovice a získání alespoň momentové psychické výhody. Nastartuje se tedy Ostrava nebo uvidíme překvapení?
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Crazy girls FBC Liberec
15.00, SH Jižní Město
Po – podle předpokladů – těžkém duelu s Vítkovicemi na Chodov čeká souboj s Libercem, který by pro něj měl mít nálepku „povinného vítězství“, právě takové zápasy ale často bývají velmi těžké. S přibývajícím herním časem by se ale měla projevit kvalita pražského týmu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – Ivanti Tigers Jižní Město
16.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice sváteční program nešetřil a po sobotním mači s Chodovem jim naservíroval domácí utkání s Ivanti Tigers. Podobně jako Ostrava, také Vítkovice budou muset být koncentrované po celý průběh zápasu, aby Tigers porazily. Výhodu může hrát jejich domácí prostředí, když se vůbec poprvé představí ve zrenovovaném prostředí haly na Dubině.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Bulldogs Brno – FBS Olomouc
18.00, SH SportPoint Brno
Zajímavý souboj ukrývá také předposlední víkendové utkání. Olomouc by zde mohla navázat na výhry nad Libercem a hlavně Jičínem, Bulldogs naopak znovu nastartovat. Je jasné, že v Brně to bude další zajímavý zápas k vidění, který podle nás jasného favorita nemá.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 2 body

Panthers Praha – KM automatik FBK Jičín
18.00, SH ZŠ Rudná
Pro Panthers se jedná tak trochu o víkend pravdy. Jakákoliv ztráta ze dvou utkání je postaví do nepříjemné pozice, proto musí zabrat. Oba soupeři se navíc zdají na nastartování se ideální, je očividné, že Panthers čekají velmi těžké, ale nikoliv neřešitelné překážky. Pokud mají svěřenkyně trenéra Jenšíka ukázat kvalitu, musí to být teď. Na druhé straně Jičín rovněž potřebuje zabrat a proti nevyrovnaným Panthers jistě cítí svou šanci na kořist v podobě bodů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Tak ze to je porad od deseti k peti v olomouci neni nic noveho. Uz se ani nevyjadruji ale ty komentare ….muze asistentka prozradit ktery zapas neni pro ol. dulezity? Mozna vazne mene kecu vice sebekritiky a hlavne kritiky od vedeni na trenera a realizacni tym, potazmo kritiku hracek a zacit vazne makat. Pisi to porad dokola ale asi tomu nerozumim. z hlediste to vypada jako krouzek holek ktere si prisly pinknout….kazdy rok nemusi vyjit baraz a ono prvni liga take neni az tak snadna…

Napsat komentář

*